Gündem Kara kıtanın güney kıyıları Güney Afrika Cumhuriyeti

Kara kıtanın güney kıyıları Güney Afrika Cumhuriyeti

30.04.2018 - 09:47 | Son Güncellenme:

Nelson Mandela’nın doğduğu topraklar olan Güney Afrika Cumhuriyeti, dünyanın en büyük altın rezevlerine sahip ülkesidir. 2010 Dünya Kupası ile beraber bir süre dünyanın ilgi odağı olan ülkenin yerli halkı Zulular’dır. Bununla beraber ülkede hatrı sayılır beyaz nüfusu vardır. Yakın geçmişte siyahlar ve beyazlar arasındaki şiddet son yıllarda yatışmışa benziyor. Güney Afrika yine de hâlâ suç oranı bakımından dünyanın en tehlikeli ülkelerinden birisidir.

Kara kıtanın güney kıyıları Güney Afrika Cumhuriyeti

Güney Afrika Cumhuriyeti’nin özellikleri

Haberin Devamı

Afrika'nın güneyinde yer alan ülkenin yüzölçümü: 1.219.912 km2’dir.Nüfusu 55,91 milyon olan Güney Afrika'nın 3 başkenti ve 5 farklı dilde ulusal marşı bulunmaktadır. Nüfusun %79' luk kesimini Hıristiyanlar oluşturmaktadır. Ayrıca ülke topraklarının tam ortasında Lesotho adında başka bir ülke bulunmaktadır. Güney Afrika Cumhuriyeti’nde Zuluca, İngilizce, Tsonga ile beraber konuşulan 8 resmi dil daha vardır.

Üç Başkentli Ülke

Ülkede Pretoria yürütme başkenti, Cape Town yasama başkenti ve Bloemfontein yargı başkentidir. Üç farklı devletin birleşmesiyle oluşan Güney Afrika'da bu devletlerin başkentleri farklı görevlerle başkentlik yapmaya devam etmektedir. Ülkenin en büyük kenti ise 4 milyon nüfusuyla Johannesburg’tur.

Haberin Devamı

Renkli insanlar ve rengarenk bir bayrak

Çok uluslu yapısıyla dikkat çeken Güney Afrika'nın çok renkli birde bayrağı bulunmaktadır. Kırmızı, mavi, yeşil, siyah, beyaz ve sarı renklerden oluşan Güney Afrika bayrağında kan, gökyüzü, topraklar, siyah halk ve beyaz halk simgelenmektedir. Ülkede çok farlı dinî inançlar ve dil çeşitliliği olduğundan Güney Afrika Cumhuriyeti kültürü ve yaşayışı da bir o kadar çeşitli ve renklidir.

Güney Afrika Cumhuriyeti’nin iklimi

Güney Afrika Cumhuriyeti iklimi ılıman bir özellik göstermektedir. Bitki örtüsü olarak geniş otlak ve savanlardan oluşması Güney Afrika Cumhuriyeti’nin safari bakımından en çok yerlerden birisi olmasına neden olmuştur.

Ülke birbirinden farklı etnik kültürlere sahip olmasının yanı sıra son derece modern yapılarıyla her kesimden insanı içinde barındırmaktadır. Her etnik grubun ise kendi kültür özelliklerini gösterdiğini söylemek mümkündür. Bununla birlikte Güney Afrika Cumhuriyeti’nde ekonomik farklar çok belirgin olduğundan bu durum şehir yapısını da etkilemiştir. Fakir kesim genellikle tek katlı evlerde yaşamaktadır. Ekonomik durumu iyi olan kesim ise apartman tarzı yapılarda yaşamaktadır.

Güney Afrika cumhuriyetinde gezilecek yerler

Güney Afrika Cumhuriyeti doğal güzellikler açısından oldukça zengin bir ülkedir. Botanik bahçelere, plajlara ve daha pek çok doğal güzelliğe ve çeşitliliğe ev sahipliği yapmaktadır. Kendine has bitki ve hayvan çeşitliliği de ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir. Atlas Okyanusu ve Pasifik Okyanusu’nun sularının karşımadığı Ümit Burnu’da ülke sınırları içerisinde yer almaktadır.