Gündem Karakolda aile boyu dayak iddiası

Karakolda aile boyu dayak iddiası

25.07.2009 - 09:59 | Son Güncellenme:

.

Karakolda aile boyu dayak iddiası

MUSTAFA Kemal Atatürk'ün önderliğinde yapılan 23 Temmuz Erzurum Kongresi'nin 90'ıncı yıldönümü kutmalarına katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e ihmal yüzünden çocuğunun ölümüne neden olduğunu ileri sürdüğü doktorun yargılanması için bir mektup vermek isteyen Suat- Semra Aydın çifti, iki çocuğu ile birlikte aile boyu dayak yediklerini öne sürdüler.

Haberin Devamı

İddiaya göre polis, Suat Aydın'ın kafasını kırdı, eşi Semra'nın sağ elini şişirdi, 6 yaşındaki kızları İmranur'un ise gözünü morarttı. Karakolda görevli polisler hakkında Cumhuriyet Savcılığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve İşişleri Bakanlığı'na suç duyurusunda bulunan 43 yaşındaki Suat Aydın, "Nefes darlığı nedeniyle 2007 yılında 9 aylık kızım Beratül'ü Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi'ne götürdük. Burada iki ay tedavi gören kızımı daha sonra İstanbul'daki Cerrahpaşa'ya götürdüm. Burada yapılan tedavisinde kızıma Erzurum'da aşırı derece antibiyotik verilmesi nedeniyle bağışlık sisteminin durmasına neden olduğu için öldüğü belirtildi. Bende sorumlular hakkında dava açtım. Soruşturma tamamlandı.

Haberin Devamı

Erzurum Atatük Üniversitesi Rektörlüğü izin vermesi halinde çocuğumun ölümünde ihmali olan doktorlar yargılanacak. Ancak gereken idari izin bir türlü verilmiyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e bu konuda yardımcı olması için bir mektup vermek istedik. Havuzbaşı'ndaki törenlere katılacağını duyunca eşim ve kızların Berru (7) ile İmranur (6) ile birlikte buraya gittik. Sivil polis memuruna durumu anlatıp Cumhurbaşkanına mektubu verebilmemiz için kendisinden yardım istedim. Polis bizi karakola götürdü.

Cumhurbaşkanı Gül'ün Erzurum'dan ayrılacağı saate kadar bizim gözaltına tutulacağımı duyunca karakoldan çıkmak istedim. Polisler ellerime kelepçe vurdu. Eşimin gitmesini istedim. Bu sefer onu da bırakmadılar. Üzerime saldıran bir grup polis memuru önce beni daha sonrada eşim ve çocuklarımı dövdü. Biz ne yaptık? Tek suçumuz polisinde bildiği gibi Cumhurbaşkanına mektup verecektik. Bundan doğal ne olabilirki?" dedi.