Gündem Karanfilli anmaya yine su ve gaz!

Karanfilli anmaya yine su ve gaz!

23.06.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Taksim Dayanışması’nın yaptığı anma töreni, olaylarda ölenler anısına karanfil bırakılmasıyla başladı. Polis daha sonra kalabalığın dağılmasını istedi. Halk dağılmayınca polis önce kalkan sonra TOMA ile su ve gazla müdahalede bulundu

Karanfilli anmaya yine su ve gaz

Taksim Dayanışması’nın 19.00’da Taksim Meydanı’nda düzenleyeceği anma törenine katılmak için ellerinde karanfillerle meydana çıkan kalabalık su ve gazla müdahaleye uğradı. Polis İstiklal Caddesi’nin bazı bölgelerine gecenin ilerleyen saatlerine kadar müdahalesini sürdürdü. Taksim Dayanışması tarafından yapılan çağrıyla Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybeden ve yaralananlar için anma töreni yapıldı. Taksim Dayanışması’ndan bir grubun, meydandaki merdivenlerden çıkarak, Gezi Parkı’na girişlerine izin verildi. Grup, Gezi Parkı’nın Divan Oteli girişine kadar yürüdü ve buraya olaylarda hayatını kaybedenler anısına kırmızı karanfil bıraktı. Grup, daha sonra Gezi Parkı’ndan çıkarıldı.

Haberin Devamı



Gelin ve damat da vardı
Bu arada Taksim Meydanı’na gelen bir gelin ile damat dikkati çekti. Başında baret bulunan damat Barış Demirci ile gelin Derya Bayrak, daha önce Gezi Parkı eylemlerine katıldıklarını, bugün de Sarıyer’de evlendiklerini belirterek, balayına da eylemler sona erince gideceklerini ifade ettiler. Çift, Gezi Parkı merdivenlerine gelerek, buraya karanfil bıraktı. Bir kadın da gelinin çiçeğini kaparak, polislerin bulunduğu bölgeye attı. Taksim Meydanı’na BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi ve sanatçı Leman Sam’ın da geldiği görüldü.

‘Kamu alanını işgal’
Slogan ve karanfillerle başlayan anma törenine polis önce müdahale etmedi. Karanfillerle tamamlanan anma sonrası polis kalabalığın dağılması için uyarıda bulundu. Toplanan kalabalığa 20 dakika süre veren polis halka “Kamu alanını işgal ediyorsunuz, dağılmazsanız müdahale edeceğiz” uyarısı yaptı. “Park kamuya ait, siz işgal ediyorsunuz” diye karşılık veren ve meydanda toplanmaya devam eden kalabalığa polis önce kalkanlarıyla müdahale etti. Grupları kalkanlarla Sıraselviler ve İstiklal Caddesi girişine kadar “iteleyen” polis, halkın dağılmaması üzerine TOMA’larla tazyikli su sıktı.
Kalabalığın İstiklal Caddesi’nde slogan atmaya devam etmesi üzerine polis bazı sokaklarda ve Asmalımescit’te gaz da kullandı. Eylemciler Kazancı Yokuşu, Harbiye ve Gümüşsuyu’na doğru kaçmaya başladı. Polisin gruplara müdahalesi gecenin ilerleyen saatlerine kadar ara ara devam etti.