Gündem Karanlık dehlizler suça davetiye çıkarıyor

Karanlık dehlizler suça davetiye çıkarıyor

11.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yarımadayı çepeçevre saran surlarda son 15 yılda işlenen 7 cinayetin yanısıra sayısız gasp ve tecavüz vakası yaşandı.

Karanlık dehlizler suça davetiye çıkarıyor

Turistler için büyük bir tehlike teşkil eden sur dehlizlerinde güvenlik önlemleri yok denecek kadar az. Son olarak yanmış bir erkek cesedinin bulunduğu surlarda tek önlem bazı bölgelere konulan çitler. Ancak onları aşmak da çok kolay. Terk edilmiş bölgeyi andıran surlar, özellikle geceleri evsizlerin ve madde bağımlılarının meskeni durumunda.

Haberin Devamı

Kaderine terk edildi
Yenikapı’dan Yedikule Zindanları’na kadar olan bölümde aydınlatma ilk etapta göze çarparken Yedikule’den Mevlanakapı’ya kadar olan bölüm ise bostancıların koruduğu bölge. Ancak Edirnekapı’da Sarayburnu’nda görülen tekinsiz tablo tekrar göze çarpıyor.
Saatler ilerledikçe etraf kalabalıklaşıyor. 18’lerinde bir evsiz yanımıza gelerek para istiyor. Bir kişi beliriyor ve sonra birkaç kişi daha. Sur diplerinde karanlığa karışıyorlar. Dönüş yolunda bir dehlizin önünde daha duruyoruz. İçeride aldığı uyuşturucu maddenin etkisiyle dengede durmakta zorlanan orta yaşlı bir erkek öylece yatıyor. Yaptığımız sur gezisinde, sadece turizm amaçlı mekanlara dönüştürülen sur kalıntılarında güvenlik önlemleri alınması dikkatimizi çekti.

Haberin Devamı

Aydınlatma ve MOBESE yok

Yedikule’den Sarayburnu’na, Topkapı’dan Ayvansaray’a uzanan surlardaki karanlık dehlizler, güneş batınca evsizler ve madde bağımlılarının mekanına dönüşüyor. Sarayburnu’ndaki sur kalıntılarında, dehlizleri gören aydınlatma ve MOBESE kameraları yok. Özellikle Ahırkapı Feneri’nin arka kısmı çok tehlikeli. Surlardaki bazı dehlizler, çuvallarla, naylon poşetlerle çevrilmiş. Bazı dehlizlerin içinde ise idrar ve bağımlılık yaratan madde kokuları keskin şekilde hissediliyor.