Gündem Kardeşim İçin Der’a’nın galası Suriye’de yapıldı

Kardeşim İçin Der’a’nın galası Suriye’de yapıldı

11.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Suriye’nin Dara kentinde yaşanan gerçek olayların senaryolaştırıldığı ‘Kardeşim İçin Der’a’ filminin galası, dün Suriye’nin Çobanbey beldesinde yapıldı.

Kardeşim İçin Der’a’nın galası Suriye’de yapıldı

AFAD Lojistik Merkezi’nde düzenlenen galaya film ekibinin yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravzanur Kavakçı Kan, AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Fatih Şahin, Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, TRT Kürdi Kanal Koordinatörü Mustafa Ekici de katıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TRT’nin desteğiyle çekilen filmin yönetmeni Murat Onbul, filmin kısıtlı bir zamanda çekildiğini belirterek, “Bu zamanı iyi kullanmak için elimizden geleni yaptık. Ama bölge şartları ve bölge halkı bize çok yardımcı oldu. Gaziantep ve Cerablus’ta iş yapmak için verimli yerlerdi” dedi.

Haberin Devamı

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren ise “Suriye’nin içerisini anlatan bir eser henüz sinemaseverlerle buluşmamıştı. Yönetmenimiz, yapımcılarımız ve oyuncularımız güzel bir iş çıkarttılar. 13 Nisan Cuma günü film vizyona giriyor” diye konuştu.