Gündem Kavurucu sıcakların ardından AKOM’dan İstanbul için flaş uyarı!

Kavurucu sıcakların ardından AKOM’dan İstanbul için flaş uyarı!

09.08.2022 - 16:57 | Son Güncellenme:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul geneli için flaş uyarıda bulundu. Bu gece yarısına dikkat çeken AKOM önümüzdeki 2 gün için tedbirli olunması gerektiğini belirtti. Öte yandan Ankara Valiliği'nden gök gürültülü sağanak yağış uyarısı geldi.

Kavurucu sıcakların ardından AKOM’dan İstanbul için flaş uyarı

İstanbul bu gece yarısından itibaren yağışlı havanın etkisi altına giriyor. AKOM'dan yapılan açıklamada, “Yağışların yarın gün içerisinde etkisini artırması, yağış anında kuvvetli rüzgarla beraber yer yer kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur bekleniyor” denildi. Ayrıca yağışlı havanın perşembe akşam saatlerine kadar etkili olabileceği de belirtildi.

Haberin Devamı

Yağışlı hava ile birlikte şimşek ve yıldırım aktivitesinin etkili olması bekleniyor

Yağışlı hava ile birlikte şimşek ve yıldırım aktivitesinin olmasının beklendiği açıklamada, “Kısa süreli ve ani bastıran sağanaklar şeklinde etkili olması beklenen yağışların bazı bölgelerde normalin üzerinde olması da muhtemel. AKOM, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı hazırlıklı ve tedbirli olunmasını öneriliyor” ifadelerine yer verildi.

ESKİŞEHİR, BURSA, BİLECİK VE KÜTAHYA'DA YAĞIŞLI HAVA DEVAM EDECEK

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğünün açıkladığı hava tahmin raporuna göre, yağışlı havanın Eskişehir, Bursa, Bilecik ve Kütahya’nın içinde bulunduğu bölgede etkisini göstermeye devam edeceği bildirildi. Öğle saatlerinde sonra ise bölgenin tamamında sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın etkili olması bekleniyor. Ayrıca bölge genelinde hava sıcaklığının 1 ile 3 derece kadar düşerek mevsim normallerinin altına inmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

ANKARA İÇİN UYARI

Ankara Valiliği, 10 Ağustos Çarşamba günü için Ankara yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı. Ankara Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, “10 Ağustos Çarşamba günü öğle saatlerinden sonra görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Ankara çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.