Gündem Kayak merkezlerine mevsimin ilk karı

Kayak merkezlerine mevsimin ilk karı

31.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Uludağ ve Kartalkaya’da mevsimin ilk karı yağdı. Kar kalınlığı Uludağ’da 5, Kartalkaya’da 10 santimetreye kadar ulaştı

Kayak merkezlerine mevsimin ilk karı

Kış turizminin önemli merkezlerinden Bursa Uludağ’a sezonun ilk karı yağdı. En yüksek sıcaklığın sıfırın altında 1 derece ölçüldüğü Uludağ’da, önceki gece geç saatlerde kar yağışı başladı. Sabah saatlerinde sona eren yağışla beyaza bürünen Uludağ’da, oteller bölgesinde kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı. Meteoroloji yetkilileri, Uludağ’da bu hafta kar yağışının beklenmediğini bildirdi.

Haberin Devamı

Bolu kent merkezinde ise dün sabah saatlerinden itibaren sağanak yağmur etkili olurken, Köroğlu Dağları’nın zirvesinde bulunan 2 bin rakımlı Kartalkaya’ya kar yağdı. Otellerin bulunduğu bölge ve kayak pistleri, beyaz örtüyle kaplandı. Bölgede kar kalınlığı, yer yer 10 santimetreye ulaştı. Kar yağışı, işletmecilerin yüzünü güldürürken, otel çalışanları da kayak sezonu açılışı için hazırlıklarını hızlandırdı. Kar yağışı, otellerin altında kalan Sarıalan Yaylası mevkisinde de etkili oldu. Bölgede yeşil alanlar, beyaza büründü. Kartalkaya yolu, tamamen karla kaplandı.

Ilgaz bembeyaz

Kastamonu ile Çankırı sınırlarındaki, kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Ilgaz Dağı’na da dün ilk kar düştü. Beyaza bürünen 2 bin 500 rakımlı dağ, fotoğraf tutkunları ve doğaseverler için güzel görüntüler oluşturdu.