Gündem Kayserili kayıp 3 çocuğa yeni ekip

Kayserili kayıp 3 çocuğa yeni ekip

27.12.2010 - 00:20 | Son Güncellenme:

Kayseri’de geçen yıl kaybolan 3 küçük çocuğu bulmak için emniyet yeni özel bir ekip kurdu. 20 kişiden oluşan ekip, cinayet alanında en deneyimli müdür, amir ve memurlardan oluşuyor

Kayserili kayıp 3 çocuğa yeni ekip

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Kayseri’de geçen yıl Ramazan Bayramı’nın 2. günü şeker toplamaya çıktıktan sonra kaybolan 3 çocuğu bulmak için 20 kişilik özel bir ekip kurdu. EGM’den üst düzey bir yetkilinin başında bulunduğu özel ekip, farklı illerde görev yapan Türkiye’nin cinayet alanında en deneyimli polislerinden oluşuyor.
20 kişilik özel ekip çalıştığı illerden geçici görevlendirmeyle Kayseri’ye gönderildi.
Milliyet’in aldığı bilgiye göre; EGM, Kayseri’nin Talas ilçesinde geçen yıl 21 Eylül’de Ramazan Bayramı’nın 2. günü şeker toplamaya çıktıktan sonra bir daha haber alınamayan, 8 yaşındaki Ahmet Tuna Tekin ve kardeşi 6 yaşındaki Dilruba Tekin ile aynı sitede oturan 11 yaşındaki Türkan Ay’ı bulmak için yeniden özel bir ekip oluşturdu.

Üst rütbeliler görevlendirildi
Asayişten sorumlu bir daire başkan yardımcısının başında bulunduğu 20 kişilik özel ekip, farklı illerde görev yapan Türkiye’nin cinayet alanında en deneyimli müdür, amir ve memurlarından oluşuyor.
20 kişiden oluşan özel ekipte görev yapacak personelin 12’si müdür, amir ve başkomiser gibi üst rütbeli polis. Çocukların kaçırılmasından sonra 2009’da da bir çalışma ekibi oluşturan ancak sonuç alamayan EGM’nin, özel ekipte yer alacak personelin seçimini titizlikle yaptığı belirtildi.

İçişleri Bakanından yakın ilgi
EGM, özel ekipte görev yapacak personelin çalıştığı il emniyet müdürlüklerine “gizli” yazı göndererek, personelin “süresiz geçici görevlendirme” ile Kayseri’ye gönderilmesini istedi. Bir yılı aşkın süredir kayıp olan çocukları bulmak için çalışmalarını yapacak olan özel ekip, çalışmalardan bir netice alana kadar Kayseri’de kalacak.
İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal’ın konuyla yakından ilgilendiği öğrenildi.