Gündem Kazada ölen Sudenaz'a veda! Erdoğan cenaze törenine katıldı

Kazada ölen Sudenaz'a veda! Erdoğan cenaze törenine katıldı

23.05.2022 - 13:33 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana'daki gençlik şöleni dönüşü yaşanan kazada hayatını kaybeden Sude Naz Akkuş'un (20), Kocaeli'nin Kartepe ilçesindeki cenazesine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sude kızımızın bulunduğu otobüsteki şoförle ilgili yargı gerekenler neyse bunların takibini yapıyor, yapacak. Bizler de bunun takipçisi olacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Adana'daki gençlik şöleninden dönenleri taşıyan otobüsün şarampole devrildiği kazada hayatını kaybeden 3 kişiden Sude Naz Akkuş'un, Kartepe ilçesindeki cenazesine katıldı.

Kartepe Meşelik Park Camii’nde kılınan cenaze namazına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, milletvekilleri ve Akkuş ailesi katıldı. Cenazede Sude Naz’ın annesi Gülşen Akkuş’un güçlükle ayakta durduğu görüldü. Şaban Akkuş ise uzun süre kızının tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sude Naz’ın cenazesinin yanında bulunan ve yaşlılığa bağlı nedenlerden dolayı dün hayatını kaybeden Taliha Ustabaş’ın (82) da cenaze namazını kıldı.

Haberin Devamı

Kazada ölen Sudenaza veda Erdoğan cenaze törenine katıldı

Kılınan cenaze namazının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, aileye taziye dileklerini iletti. Olayın sorumluları hakkında yargının gerekli işlemleri yaptığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Adana’da bizler bütün gençlerimizle çok coşkulu heyecan dolu bir akşam yaşadık. Ertesi sabah bu elim trafik kazasını duyduk. Rabbimden temennimiz odur ki inşallah bu genç yaşta ebediyete uğurladığımız Sude kızımız ve Taliha Hanım için rabbim mekanlarını cennet eylesin. Ailelerine başsağlığı diliyoruz” dedi.

‘ÇOK İYİ NİYETLE BÖYLE BİR YOLCULUĞA ÇIKMIŞLARDI’

Namazı kılanlardan bir kez daha helallik isteyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“Sude kızımızın bulunduğu otobüsteki şoförle ilgili yargı gerekenler neyse bunların takibini yapıyor, yapacak. Bizler de bunun takipçisi olacağız. Bunu takipsiz bırakamayız. Onlar çok iyi niyetle böyle bir yolculuğa çıkmışlardı. Bu yolculuğun sonu tabii böyle gerçekleşti. Sizlerden tekrar haklarınızın helal edilmesini istiyorum”

Haberin Devamı

Namazın ardından Sude Naz Akkuş’un cenazesi Kartepe İstasyon Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Kazada ölen Sudenaza veda Erdoğan cenaze törenine katıldı

YARALILARLA İLGİLİ SON DURUM

Adana’da AK Parti Gençlik Kolları’nın düzenlediği genlik etkinliğinden dönen üniversite öğrencilerini taşıyan otobüsün Niğde’de şarampole devrilmesi sonucu 3 öğrencinin öldüğü kazada, yaralanan 41 kişiden 18’inin taburcu edildiği bildirildi. Yaralılardan otobüs şoförü Hasan Akgül'ün sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Kaza, dün saat 04.00 sıralarında Adana-Konya Otoyolu, Niğde Ulukışla ilçesi Güney köyü mevkisinde meydana geldi. Adana'da AK Parti Gençlik Kolları tarafından düzenlenen gençlik etkinliğinden Konya’ya dönmek için yola çıkan 43 üniversite öğrencisinin bulunduğu Hasan Akgül yönetimindeki 42 C 0641 plakalı otobüs, kontrolden çıkıp şarampole devrildi. Kazada, Selçuk Üniversitesi Sanat Tarihi 2’nci sınıf öğrencisi İlayda Karakoca ile Necmettin Erbakan Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mekatronik Mühendisliği 3'üncü sınıf öğrencisi Ömer Faruk Küçük, Konya Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi Sude Akkuş da hastanede yaşamını yitirdi. Durumu ağır olan şoför Hasan Akgül'ün de aralarında bulunduğu 41 yaralı ise hastanelerde tedaviye alındı.

Haberin Devamı

ŞOFÖR İLE 6 ÖĞRENCİNİN TEDAVİLERİ SÜRÜYOR

Niğde’deki otobüs kazasının ardından Konya’ya sevk edilen yaralılardan otobüs şoförü Hasan Akgül’ün Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde, 6 öğrencinin ise Konya Şehir Hastanesi’nde tedavileri sürüyor.

ŞOFÖR UYUMUŞ

Kazanın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çok sayıda bakan, milletvekili ve diğer partilerden isimler, hayatını kaybeden öğrencilerin ailelerine taziyelerini iletti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık da Niğde'ye gelerek, yaralanan gençlere geçmiş olsun dileğinde bulundu. Bakan Soylu, otobüs şoförünün uyuması sonucu kazanın meydana geldiğini bildirdi. Hayatını kaybeden öğrencilerin cenazeleri, yapılan otopsinin ardından memleketlerine gönderildi. 

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Niğde Valiliği, yaralıların son durumuna ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Tedavisi tamamlanan toplam 18 yaralının taburcu işlemleri yapılmış olup, 23 yaralının tedavilerine Niğde, Konya, Kayseri, Ankara ve Çorum'da hastanelerde devam edilmektedir. Meydana gelen bu elim kazada yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabır ve başsağlığı, tedavileri devam eden yaralılarımıza acil şifalar dileriz" denildi.