Gündem ‘Kelepçelediler ve ağız üstü yere yatırdılar’

‘Kelepçelediler ve ağız üstü yere yatırdılar’

02.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Darbe girişimi gecesi Korgeneral Mehmet Şanver ve Emekli Orgeneral Levent Taşan’ın çocuklarının İstanbul’daki düğününde bulunan eski Kayseri Garnizon ve 2’nci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanı tutuklu Hava Pilot Tümgeneral İsmail Yalçın hakim karşısına çıktı.

‘Kelepçelediler ve ağız  üstü yere yatırdılar’

Yalçın ifadesinde Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal’ın da bulunduğu düğünde askerlerin nasıl kelepçelendiğini anlattı:

Haberin Devamı

“Korgeneral Mehmet Şanver’in ‘Akıncı ile görüşün, derhal havadaki uçakları indirsin’ ikazını duydum. Hava Kuvvetleri Komutamız Abidin Ünal, Korgeneral Mehmet Şanver ile toplantı salonuna indik. Bu sırada, elleri silahlı kamuflajlı askerler geldi.”

‘Salona ateş ettiler’

Tümgeneral İsmail Güneykaya’nın silahlı askerlerle konuşmak için dışarı çıkmak istediğinde askerlerin kendisini iteleyerek içeri soktuklarını kaydeden Yalçın, “Toplantı salonunu içine doğru bir el ateş ettiler. Bir süre sonra silahlı kişiler odaya gelerek Hava Kuvvetleri Komutanımız hariç herkesi kelepçeleyip ağız üstü yere yatırdılar. Uzun bir süre kelepçeli olarak ağız üstü yattık. Gece saatlerinde bizleri askeri helikopterle Fenerbahçe Orduevi’ne götürdüler” diye konuştu.

Haberin Devamı