Gündem Kentin sorunlarını kadınlarla konuştu

Kentin sorunlarını kadınlarla konuştu

23.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal, istişare toplantılarından ilkinde iş kadınlarıyla buluştu. Kültürden çevreye kadar birçok konunun ele alındığı toplantıda, şehrin geleceğine yön verecek projeler de konuşuldu...

Kentin sorunlarını kadınlarla konuştu

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal Sultanahmet İstişare toplantılarının ilkini iş kadınlarıyla birlikte gerçekleştirdi. Yeni restore edilen Tunuslu Hayreddin Paşa Köşkü’nde yapılan toplantıda İBB Başkanı Mevlüt Uysal, TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut’un da aralarında bulunduğu farklı sektörlerden iş kadınlarıyla bir araya geldi. Hem iş dünyası hem de kadın bakış açısıyla kültürden çevreye birçok sorunun konuşulduğu toplantıda, şehrin geleceğine yön verecek çok sayıda proje de dile getirildi.

Haberin Devamı

Toplantıda, çevre, kent peyzajı, kadının sosyal hayattaki yeri, trafik sorunu, kentsel dönüşüm ve sokak hayvanları konuşuldu.

İş kadınları İBB Başkanı Mevlüt Uysal’ın kendilerini davet ederek, görüşlerini almasından İstanbullular olarak büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdiler.

‘İlk defa geri göç oldu’

İş kadınlarının sorunlarını ve önerilerini dinleyen Başkan Uysal, şehrin en büyük problemlerinden biri olan trafik sorunuyla ilgili açıklamalarda bulundu. İlk defa bu yıl İstanbul’da geri göç olduğuna dikkati çeken Uysal, New York ve Londra gibi şehirlerde de trafiğin önemli bir sorun olduğunu bunun çözümünde en önemli faktörün toplu ulaşım araçlarının yaygın kullanımından geçtiğine işaret etti.

Haberin Devamı

İstanbul’daki metro ağının şu an 150 kilometre olduğunu belirten Uysal, İstanbul’daki metro ağını 1000 kilometreye çıkarmayı planladıklarını söyledi. Halihazırda Vezneciler- Arnavutköy metro projesinin inşaat halinde olduğunu vurgulayan Uysal, bu güzergâhın 3’üncü Havalimanı’na kadar gittiğini de ifade etti.

Atık suyla bahçeler sulanacak

Toplantının bir diğer önemli konu başlığı da kentsel dönüşümdü. Uysal İstanbul’da değişmesi gereken 2 milyon yapı olduğunu ve bunların 1 milyonunun çok acil değişmesi gerektiğini ve bunun da belediye ile vatandaşların el birliğiyle yapılabileceğini ifade etti. Şehrin fiber altyapısının da ele alındığı toplantıda, teknolojiye erişimin güçlendirildiği şehir planlamasına ilişkin Ar-Ge projelerine öncelik verilmesi gerektiği ifade edildi. İstanbul kent kültürünün güçlendirilmesi, festivallerin, fuarların sanat etkinliklerinin herkesin katılabileceği, kapsayıcı bir bakış açısıyla hayata geçirilmesi toplantıda en çok üzerinde durulan konular arasındaydı. Uysal son olarak, evde kullanılan suların tamamının ağır kirli sular olmadığını, düşük maliyetle gerçekleşecek bir işlem sonrasında bu atık suların bahçe sulama sistemine aktarılabileceğini, bunun için çalışma başlattıklarının da müjdesini verdi.