Gündem Kırıkkale Başsavcısı görevinden alındı

Kırıkkale Başsavcısı görevinden alındı

03.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK), Birinci Dairesi, Keskin T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda organize suç örgütü kurmak suçundan hükümlü olarak yatan Alaattin Çakıcı’nın gazetecileri ölümle tehdit ettiği açıklamaları üzerine resen inceleme başlattı.

Kırıkkale Başsavcısı görevinden alındı

Kurul cezaevinden sorumlu olan Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcısı Erdoğan Bayrakdar’ı da görevden alarak, Ankara’ya düz savcı atadı. Bayrakdar’ın yerine, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz getirildi. Ayaz’dan boşalan Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı’na daha sonra atama yapılacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

Çakıcı imzasıyla kamuoyuna yapılan açıklamada bazı gazetecilere tehditte bulunulmuştu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Çakıcı imzası ile kamuoyuna duyurusu yapılan basın bildirisinde, bir kısım gazetecilere yönelik tehdit içerikli ifadelerin bulunması nedeniyle Türk Ceza Kanunu’nun 106. maddesinde düzenlenen, “örgütün korkutucu gücünden istifade suretiyle ölümle tehdit”, “halk arasında korku, kaygı oluşturmak amacıyla tehdit” ve “suç işlemeye tahrik” suçlarından resen soruşturma başlatmıştı.