Gündem Kırmızı reçeteli bir kamyon zehir

Kırmızı reçeteli bir kamyon zehir

16.10.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Ankara’da Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri, uyuşturucu ticareti yapan şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalarda bir kamyonetin içerisinde 200 paket halinde, 11 bin 200 adet sentetik ecza hap ele geçirildi...

Kırmızı reçeteli bir kamyon zehir

Paşa Alyurt / Ankara’da Narkotik Suçlarla Mücadele ekiplerince yapılan uygulamada, bir kamyonet içerisinde 200 paket halinde 11 bin 200 adet sentetik hap ele geçirildib Kamyonetteki Cüneyt Ç. ile Çağatay K. gözaltına alınırken, şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda soruşturmayı derinleştiren polis, İstanbul-Ankara ayaklı bir şebekenin uyuşturucu trafiğini belirledi. Kırmızı reçeteli ilaçların yurt içinde uyuşturucu ticareti amacıyla kullandığını tespit eden narkotik ekipleri, şebekenin diğer üyelerinin yakalanması için operasyon düğmesine bastı.

Haberin Devamı

Karekod oyunu

Şebekenin yurt içinde karekodlu kullanılması gereken kırmızı reçeteli ilaçları yurtdışına gidecekmiş gibi gösterip, iç piyasaya sürdüğü ortaya çıktı. Polis uygulamasına takılan Cüneyt Ç. ile Çağatay K.’nın olaydan bir gün önce Ankara’ya geldikleri ve şebekenin İstanbul ayağında olan Serkan E. tarafından uyuşturucu madde ticareti için kullanılan yüklü miktarda sentetik ecza haplarının sevkiyatı için şüphelilerden Mazlum I.’ya yönlendirildikleri öğrenildi. Şüphelilerin kamyonetle Konya’dan uyuşturucu maddeyi alarak Ankara’ya geldikleri saptandı.

Narkotik ekiplerince yapılan çalışmalar sonucu Cüneyt Ç. ile Çağatay K.’nın Ankara’da, Mazlum I. tarafından bir otele yerleştirildikleri, sevkiyatın ardından ise iki şüphelinin Ankara’dan ayrılmak üzere yola çıktığı, bu sırada polis uygulamasına takıldıkları öğrenildi. Şüphelilere ait kamyonet içerisinde yapılan aramalarda uyuşturucu amaçlı kullanılan sentetik ecza hap ele geçirilirken, gözaltına alınan şüphelilerin ifadelerinin ardından ise şebekenin çözüldüğü bildirildi.

Haberin Devamı

Cezaevinden arkadaşlar

Şebekenin İstanbul ayağındaki Serkan E.’nin kendi şirketi adına aldığı kırmızı reçeteli ilaçları uyuşturucu madde ticaretinde kullandığı, sevkiyatı koordine edip, şoförleri ayarlayan Turgay A. ile Serkan E.’nin cezaevinden arkadaş oldukları ortaya çıktı. Şüphelilerden Mazlum I.’nın kız arkadaşının eczacı olduğu, bu sayede eczane depoları da bulunan birçok eczacıyla yakın ilişki kurduğu tespit edilirken, Ankara’da eczacılarla ilgili de çalışma başlatıldığı bildirildi.

 Birbirlerini dolandırmışlar

Şebekenin Ankara ayağında bulunan Azat I.’nın uyuşturucu madde olduğu değerlendirilen kolileri arabaya yüklediği sırada suçüstü yakalandığı ancak kolilerin boş çıktığı, bunun da, şebeke üyelerinin birbirlerini dolandırdıklarının göstergesi olduğu belirtildi. Operasyon sonucu uyuşturucu amaçlı kullanılan toplam 451 bin 432 Regapen sentetik ecza hapa el konulurken, gözaltına alınan 11 şüpheliden altısı “uyuşturucu madde ticareti yapma ve sağlama” suçlarından adliyeye sevk edildi.

Yazarlar