Gündem Kızılay Gençlik Kampları başlıyor

Kızılay Gençlik Kampları başlıyor

20.06.2019 - 14:52 | Son Güncellenme:

Yaz tatilinin başlaması ile yoğun ders programlarını ve sınavları geride bırakan öğrenciler, Kızılay Gençlik Kampları'nda hem eğlenecek hem de faydalı bilgiler öğrenecek.

Kızılay Gençlik Kampları başlıyor

Türk Kızılay’ın Türkiye genelindeki gençlere yönelik hizmetleri arasında yer alan yaz kampları her yıl olduğu gibi bu yıl da Haziran-Eylül arasında kapılarını açıyor. 2019 yılı yaz döneminde hizmete açılan Türk Kızılay İstanbul Heybeliada, Ankara Çamkoru, Osmaniye Aslantaş, Hatay Arsuz Uluçınar ve Aydın Efeler Gençlik Kampları 81 ilden yüzlerce başarılı genci misafir edecek.

Haberin Devamı

Gençler eğitim, kültürel geziler, eğlence, etkinlik, söyleşiler, geleneksel sporlar, outdoor sporları, trekking gibi aktivitelerin olduğu kamplarda hem iyi zaman geçirme hem de yeni arkadaşlıklar edinme fırsatını bir arada bulacak. Türk Kızılay, genel kampların yanı sıra bu yıl tematik kamplar da düzenleyecek. Teknolojiden uzak, katılımcıların kendi ürünlerini yetiştireceği “Teknolojisiz Üretim Kampı”, çocukların yazılımla buluşmasını sağlayarak robotik kodlama ve arduino çalışmaları yapacağı “Yazılım Kampı”, çocukların şair ve yazarlarla buluşarak atölyelerle yazarlık çalışmaları yapacağı “Yazarlık Kampı”, yine engelli bireylerin tatil yapma olanağı bulacağı “Engelsiz Kamp” bu yıl belirlenen tematik kamplar oldu.

İlk devre “Yazarlık Kampı” ile başlıyor

12 yazarın atölyelerde katkı sunacağı yazarlık kampı ise 23-30 Haziran 2019 tarihleri arsında İstanbul Heybeliada Gençlik Kampı’nda düzenlenecek. Düzenlenecek bu tematik kampla kitap okuma bilincinin zihinsel bir uğraşa dönüştürülmesi, gençlerin anlamlı okumaya teşvik edilmesi, kitap okuma sevgisinin kazandırılması, gençlerin yazarlarla etkileşimde bulunarak kendi ürünlerini oluşturmasına imkân sağlanması ve ortaya çıkan ürünlerin toplanarak bir kitap haline getirilmesi amaçlanıyor. Yazarlık kampına gönüllü olarak katkı sunacak yazarlar Nurullah Genç, A. Ali Ural, Ali Ayçil, Özcan Ünlü, Hüseyin Akın, Güray Süngü, Mukadder Gemici, Bahtiyar Aslan, İsmail Kılıçaslan, Fahri Tuna, Şule Köklü, Cengizhan Orakçı gibi isimlerden oluşuyor.

Gençlere ilk yardım ve afete hazırlık eğitimleri veriliyor

Gençlik kamplarına katılan öğrenciler, lider öğretmenler eşliğinde afete hazırlık, ilk yardım, iletişim ve takım çalışması, proje yazma, Türk Kızılay’ın faaliyetleri konusunda bilgilendirici eğitimlerinin yanı sıra halk oyunları, drama, görsel sanatlar, müzik, uygulamalı ilkyardım gibi onlarca istasyonda dolu dolu bir kamp dönemi geçirecek. Aynı zamanda tatil yapma fırsatı da bulacak gençler gezi, yürüyüş, yüzme, okçuluk, bisiklet, paintball, gibi aktivitelerden de ücretsiz yararlanabilecek. Sivil Toplum Kuruluşları, bilim insanları, yazarlar, akademisyenler ve alanında uzman kişilerin katılımıyla hazırlanan bilgilendirici seminerlerin yer aldığı kamplarda, spor, sanat ve eğitim alanlarında da gençlerin becerilerini ortaya çıkarmalarına imkân tanınıyor. Gençlik kamplarında her devrenin son akşamında öğrenciler bir hafta boyunca yaptıkları çalışmaları ‘Veda Sokağı’nda katılımcılara sunuyor. Ailelerin de katılabildiği veda sokağında kamp ateşi yakarak etrafında çember oluşturan öğrenciler, daha sonra atık malzemelerden hazırladıkları çeşitli görsel ürünleri sergiliyor.

190 ülkeden gençler davet edildi

Bu yıl 11-22 yaş grubu çocuk ve gençlerin ücretsiz olarak yararlanacağı gençlik kamplarında şehit ve gazi çocukları, Türk Kızılay Toplum Merkezleri’ndeki Suriyeli misafirler ve gönüllüler engelliler, Anadolu’nun dört bir yanından gelen çocuklar, üniversiteliler, Kızılay Üniversite Kulüpleri ve Gençlik Kızılay Teşkilatı mensupları devreler halinde gençlik kamplarının misafiri olacak. Ayrıca 190 ülkeden davet edilecek gençlerle yapılacak uluslararası devre de İstanbul/Heybeliada’da Ağustos ayında gerçekleşecek.