Gündem Kocası su borcundan hapse atıldı, karısı elektrikten girecek

Kocası su borcundan hapse atıldı, karısı elektrikten girecek

12.06.2008 - 17:14 | Son Güncellenme:

Biriken su faturası yüzünden kocası hapse girdi, para ararken elektrik borcu için verilen süre geçti ve...

Kocası su borcundan hapse atıldı, karısı elektrikten girecek

MERSİN’de 4 çocuk annesi 35 yaşındaki Süreyya Kaşçıoğlu, biriken su faturasını ödeyemediği için 2 ay önce hapse atılan eşi 41 yaşındaki Mustafa Kaşçıoğlu’nu, borç bulup parayı ödeyerek cezaevinden kurtardı. Ancak bu kez kendisi, 600 YTL’lik elektrik borcunu ödemesi için verilen 15 günlük süreyi geçirdi ve cezaevine girme tehtidi ile karşı karşıya kaldı.

Haberin Devamı

Gaziantep’te kahve işletirken 2002’de işleri bozulan Mustafa Kaşçıoğlu, ailesini alarak Mersin’e yerleşti. Burada iş bulamayan Kaşçıoğlu ev kirasıyla birlikte biriken su borcunu da ödeyemedi. Ev sahibi tarafından evden atılan Mustafa Kaşçıoğlu, 2 yıllık su bedeli olan 650 YTL'yi ödeyemeyince Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ait Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi’nce (MESKİ), hakkında tutulan tutanakların ardından icraya verildi. İcra takibinin ardından, borcuna karşılık 3 ay hapis cezasına çarptırılan Mustafa Kaşçıoğlu 26 Nisan 2008’de cezaevine girdi.

BORÇ BULUP EŞİNİ KURTARDI

Eşi cezaevine girdikten sonra evlere temizliğe giderek geçimlerini sağlamaya çalışan Süreyya Kaşçıoğlu, eşinin kurtulması için görümcesinden borç aldı. 5 gün sonra parayı yatırarak Mustafa Kaşçıoğlu’nun cezaevinden çıkmasını sağladı. Ancak bir süre sonra, bu kez kendi üzerine abonelik işlemi yaptırılmış olan 600 YTL olan elektrik borcu için kendisi hakkında icra işlemi başlatıldı. Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından başlatılan icra takibi sonucu Mersin 3'üncü İcra Ceza Mahkemesi, Süreyya Kaşçıoğlu'na 3 ay hapis cezası verdi. Borcun ödenmesi için verilen 15 günlük ek süre yarın sona erecek olmasına rağmen, Süreyya Kaşçıoğlu parayı bulamadı.

Haberin Devamı

Taşındıkları yeni evde, 4 çocuğu ile birlikte şimdi her an polisin kapısına dayanmasını bekleyen Süreyya Kaşçıoğlu, “Bu kadar duyarsızlık olur mu? Çocuklarıma sahip çıkacak kimse yok. Ben cezaevine girdiğimde babaları ile birlikte hayata tutunmaya çalışacaklar. Kimsemiz yok, sahip çıkanımız yok” dedi.

GENÇ KIZIN İSYANI

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na müracaat ettiğini ancak bir sonuç alamadıklarını belirten Kaşçıoğlu’nın kızı 16 yaşındaki Tuğba Kaşçıoğlu ise, babası cezaevine girdiği zaman çok zor duruma düştüklerini anlatarak, “Ben buradan yetkililere seslenmek istiyorum; parası olmayan bu ülkede yaşayamayacak mı, parası olmayan herkes hapse mi girecek? Annem de cezaevine girerse ne yapacağımızı bilmiyorum. Bize yardım edecek kimse yok” diye konuştu.