Gündem Kolideki cesedi taşıyan yakalandı

Kolideki cesedi taşıyan yakalandı

10.06.2011 - 18:34 | Son Güncellenme:

.

Kolideki cesedi taşıyan yakalandı

AKSARAY’da özel bir kargo şirketine koli içinde bırakılan erkek cesediyle ilgili yapılan soruşturmada cesedi, hamalın el arabasına yüklemeye yardım eden Şahin D.(36) polis tarafından yakalandı. Şahin D. kolide ceset olduğunu bilmediğini söyleyerek "Bana ’içinde 600 tane penye tişört var’ dediler. Ben de hamala yardım ettim." dedi. Öte yandan olaydan sonra Rusya’ya kaçtığı öğrenilen olayın zanlısı Ceyhun B.(34)’in yakalanması için Türk İnterpolü tarafından çalışma başlatıldı.

Haberin Devamı

Aksaray, Küçük Langa Caddesindeki Uluslararası Avrupa Garajında yer alan özel bir kargo şirketine gelen bir hamal, getirdiği koliyi şirket yetkilisine teslim etmişti. Kargoyu Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye göndermek istediğini söyleyen bu kişi, kolinin üzerinde tam adres bulunmadığını söyleyen yetkililere "Ben paketi bırakayım. Sonra gelir tam adresi yazdırırım" diyerek oradan ayrıldı. Kargo şirketi yetkililerinin içinde bomba olmasından şüphelenerek polisi aramasıyla açılan kutudan ceset çıkmıştı.

KIZ ARKADAŞI BULUNDU KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Polis, olayla ilgili yaptığı çalışmada ölen kişinin, kulağının birinden giren diğerinden çıkan bir kurşun belirledi. Cesedin alnının ortasında ise çekiçle yapıldığı belirlenen darp izi tespit edildi. Çevrede soruşturma yapan dedektifler kısa sürede kız arkadaşına ulaştıkları cesedin, Azarbeycan uyruklu Rauf Haciyev olduğunu tespit ettiler. Cinayeti olaydan sonra ortadan kaybolan ve güvenlik kameralarında içinde ceset olan koliyi taşırken görülen Ceyhun B., tarafından işlendiğini belirledi. Yapılan çalışmalarda Ceyhun B.’nin cinayetten 5 saat sonra saat 22.20’de yurt dışına çıktığı tespit edildi.

Haberin Devamı

CESEDİ 600 PENYE TİŞÖRT DİYE YÜKLEMİŞ

Cinayet Büro Amirliği güvenlik kamera görüntülerinden içinde ceset bulunan kolinin hamalın el arabasına yüklemeye yardım ettiği görülen Şahin D.’yi gözaltına aldı. Poliste yapılan sorgusunda cinayetten ve kolide ceset olduğundan haberi olmadığın söyleyen Şahin D. "Ben eve geldiğimde koli salonda duruyordu. Ceyhun’a sorduğumda içinde 600 tane penye tişört olduğunu söyledi. Daha sonra bir hamal çağırıp koliyi teslim ettik. Ben de yardım ettim. Hamala yaptığı iş karşılığında 10 dolar verdik. Ceyhun’un silahı olduğunu biliyorum. Ancak aralarında nasıl bir husumet olduğunu bilmiyorum." dedi.

EVDE KAN İZLERİ BULUNDU

Öte yandan olayın meydana geldiği, öldürülen Rauf Haciyev’in evinde yapılan incelemede kan izleri tespit edildi. Evde yapılan incelemede cesedin koli içine yerleştirilmesi sırasında kullanılan poşet, battaniye ve koli bandı parçaları bulundu.

Haberin Devamı

1 LİRA VERMEMEK İÇİN CESET BAŞKA ARABAYA NAKİL OLMUŞ

Güvenlik kamera görüntüleri tarafından saniye saniye görüntülenen koliyle ceset taşıma işlemi sırasında Ceyhun B. ile Şahin D.’ bir süre kapıda bekledi. Elinde el arabası ile gelen hamala yardım eden iki arkadaş koliyi el arabasına yükledi. Hamal koliyle ayrıldıktan sonra bir süre evin önünde bekleyen iki kişinin daha sonra oradan ayrıldıkları belirlendi. Hamalın ise yükünü aldıktan Uluslararası Avrupa Garajı önüne geldiği tespit edildi. Burada her hamaldan alınan 1 liralık içeri giriş parasından kurtulmak için cesedin başka bir el arabasına nakil edildiği ve kargo şirketine ulaştığı görüldü.

Yetkililer Ukrayna’ya kaçan Ceyhun B.’nin yakalanması için Türk interpolü tarafından işlem başlatıldığını söylediler.