Gündem ‘Komşu terörü’ emekli doktoru canından bezdirdi

‘Komşu terörü’ emekli doktoru canından bezdirdi

10.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kapı süsünün çalınmasıyla iki komşu arasında başlayan gerginlik adliyede son buldu. Emekli uzman doktor 12 yıllık kapı komşusundan şikayetçi olunca mahkeme komşuya para cezası verdi.

‘Komşu terörü’ emekli doktoru canından bezdirdi

 

ELİF ALTIN İstanbul - İstanbul Şişli’de, aynı apartmanda yaşayan 12 yıllık komşuların kapı süsünün çalınmasıyla başlayan tartışması şiddete dönüştü. Komşusunu savcılığa şikayet eden 63 yaşındaki emekli uzman doktor Şevki Levent Topçu her şeyin kapı süsünün çalınmasıyla başladığını söyledi. Komşusu 44 yaşındaki H.A.K.’nin kapı süsünü çaldıktan sonra aralarında tartışma yaşandığını belirten Topçu, daha sonra H.A.K.’nın kendisini asansörde beyzbol sopası ile darp ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

Olayla ilgili yapılan soruşturmanın ardından H.A.K. , hakkında “basit yaralama” suçundan 6 aydan 1,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. İstanbul 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada ifade veren müşteki Topçu, İlk saldırının 13 Temmuz günü asansörün içerisinde beyzbol sopası ile gerçekleştiğini belirterek sanık hakkında dava açıldıktan sonra kendisini 3 Eylül 2021 günü tekrar darp ettiğini söyledi. Sanık H.A.K., ise savunmasında müştekinin sürekli kendisini tahrik ettiğini, olay günü de ufak bir kavga yaşadıklarını söyledi.

Mahkeme, sanık H.A.K.’yı “basit yaralama” suçundan 2 bin 240 TL adli para cezasına çarptırarak hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.