Gündem Köpük partisi öldürdü

Köpük partisi öldürdü

23.07.2008 - 10:26 | Son Güncellenme:

Antalya'da beş yıldızlı bir otelde köpük partisine katılan turist gençlerin çılgın gecesi faciayla son buldu.

Köpük partisi öldürdü

ANTALYA'daki ‘Venezia Palace Deluxe Resort Hotel'in helikopter pistinde düzenlenen köpük partisi sırasında köpük püskürten makinanın yere düşüp su ile temas etmesi sonucu elektrik kaçağından 2'si turist, 3 kişi öldü. Faciadan 2 kişi de son anda yaralı kurtuldu.

Haberin Devamı

Antalya kent merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Lara- Kundu Turizm Bölgesi'nde bulunan 5 yıldızlı ‘Venezia Palace Deluxe Resort Hotel'de dün gece helikopter pistinde köpük partisi yapıldı. Saat 00.30'da seyyar tezgah üzerine konulan köpük makinası çalışırken yere düşerek suyla temas etti ve elektrik kaçağı meydana geldi.

Bu sırada akıma kapılan animasyon görevlisi 20 yaşındaki Fikret Şakacı ile henüz kimlikleri belirlenemeyen biri Rus ve diğeri İsrailli 2 turist yaşamını yitirdi. Olayda köpük püskürtme makinasının sorumlusu 31 yaşındaki Tuncay Duran ile Kazakistanlı 21 yaşındaki Lanin Gorgi ağır yaralandı.

Yaralılar Antalya'daki Özel Anadolu Hastanesi'nde tedaviye alındı. Anadolu Hastanesi Genel Müdürü Dr. İrfan Erdoğan, elektrik akımına kapılan her 2 yaralının da vücutlarında yanık bulunmadığını, genel durumlarının düzeldiğini ve hayati tehlikelerinin kalmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Köpük partisindeki faciada ölenlerin cenazeleri Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Olayla ilgili Aksu Jandarma Karakolu Komutanlığı soruşturma başlattı.

VENEZİA PALACE HOTEL

Kundu mevkiinde bulunan otel, 100 bin metrekarelik alan üzerine kurulu. Venedik’te bulunan San Marco Meydanı mimarisi bulunan tesiste, San Marco Meydanı’ndaki San Marco Basilica’sı, Dükler Sarayı, Campanile Kulesi, Cafe Florian ve Venedik’teki Rialto Köprüsü’nün birebir benzerleri bulunuyor.

Toplam 540 odası bulunan tesiste, 3 bin 500 metrekarelik açık havuz, 20 kişilik açık jakuzi havuzu, kapalı havuz, çocuk havuzu, su kaydırakları, hamam, sauna, fitness center bulunuyor

O SIRADA PİSTTE 70 TURİST VARDI 

Antalya'da köpük faciasının meydana geldiği Venezia Palace Deluxe Resort Hotel Genel Müdürü Mehmet Yılmaz, otelin helikopter pistindeki köpük partisini, otel müşterileri için taşeron bir firmaya düzenlettiklerini söyledi. Genel Müdür Yılmaz, "Üzücü olay 23.00 sıralarında otelimizin bahçesinde yaşandı. Partide kullanılan köpük makinası yere düşünce kısa devre meydana gelmiş. Kimliklerini tespit edemediğimiz 3 müşterimiz hayatını kaybetti" dedi.

Haberin Devamı

Element adlı bir firma tarafından yapılan köpük partilerinde ilk kez böyle üzücü bir kaza yaşandığı belirten Yılmaz, kaza sırasında pistte 70'e yakın turistin dans ettiğini söyledi.

BİR BAŞKA OTELDE İKİ KAZA DAHA

Bu arada yine Kundu'daki 5 yıldızlı Titanic Beach Resort Hotel'in plaj partisinde, dün gece saat 23.00 sıralarında sahilde yakılan ateş üzerine düşen İngiliz turist Gaile Evens ile 11 yaşındaki oğlu Tessy Evens'in kolları yandı. Özel Lara Hastanesi'ne kaldırılan kadın turist ve oğlunun tedavisi yapıldı. Yine aynı otelin plaj partisinde müzik yapan 19 yaşındaki DJ Anıl Koşar'ı da elektrik çarptı. Otelin DJ'si, ambulansla Özel Lara Hastanesi'ne kaldırılarak tedavisi yapıldıktan sonra taburcu edildi. Titanic Beach Resort Hotel Genel Müdürü Gökhan Özbatır, "Küçük kazalar yaşadık, hem turist misafirimiz iyi hem de DJ'yi tedavi sonrası hastaneden çıkardık" diye konuştu.

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Antalya'daki oteldeki köpüklü eğlencede, animasyon görevlisi Fikret Şakacı ile birlikte ölen 2 turistin İsrailli 18 yaşındaki Nır Hakim ile kardeşi 14 yaşındaki Shay Hakim olduğu saptandı.

Anadolu Hastanesi Genel Müdür Yardımcısı Doç.Dr. Terkan Demir, olayda yaşamını yitiren 3 kişinin hastaneye getirildiğinde solunum ve dolaşım fonksiyonlarının durduğunu, yarım saat süreyle bunları yaşama döndürmek için çaba harcamalarına rağmen sonuç alamadıklarını söyledi. Vücutlarında yanık izi görülmeyen ölen 3 kişinin ölüm nedeni ‘kalp ve solunum yetmezliği' olarak tespit edildi. Ölenler için otopsi yapılacağı açıklandı.

Akdeniz Üniversitesi Adli Tıp Kurumu morguna konulan cesetleri yakınları teşhis etti.

YARALILAR TABURCU EDİLDİ

Antalya'daki 5 yıldızlı otelde meydana gelen kazada yaralanan 32 yaşındaki Tuncay Duran ile Kazakistanlı Lanin Gorgi'nin tedavisi tamamlandı.

Duran ve Gorgi, Kundu Jandarma Karakolu'na götürülerek ifadeleri alındı.

KÖPÜK MAKİNASI NASIL ÇALIŞIR?

Otellerde animasyon ve eğlencelerde kullanılan köpük makinası, güçlü bir motor, plastik pervane ve pervane önünde püskürtme cihazından oluşuyor. Deposundaki özel köpük- sıvı karışımı, püskürteç yardımı ile fanın önüne püskürtülüyor.

Güçlü hava akımı üreten fan sayesinde sıkışan havayla birlikte köpük, cihazın çıkışından dışarıya köpük şekline dönüşmüş olarak atılıyor. Uzmanlar, motor bölümündeki olası bir elektrik kaçağının, kablonun açık bölümünün suyla temas etmesiyle oluşmasının mümkün olduğunu belirterek, “Eğer, cihaza ait termik koruma olsaydı, motordaki elektrik kaçağı direkt sigortayı attırırdı ve sistem kendisini kapatırdı” dedi.

Yazarlar