Gündem Korona olanlar aşı oluyor mu? Covid geçirenler için 2. doz aşı kararı!

Korona olanlar aşı oluyor mu? Covid geçirenler için 2. doz aşı kararı!

08.07.2021 - 16:20 | Son Güncellenme:

Koronavirüs geçirenler için aşılama 6 ay sonra yapılıyordu. Ayrıca covid olup ilk doz aşısını Biontech olan vatandaşlar için 2. doz aşı yapılmıyordu. Bilim Kurulu sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yeni kararı açıkladı. Peki, covid geçirenler 2. doz aşı olacak mı, ne zaman olacak?

Korona olanlar aşı oluyor mu Covid geçirenler için 2. doz aşı kararı

Aşılama hız kesmeden devam ediyor. İlk iki dozunu Sinovac olan vatandaşlar için üçüncü doz Biontech aşısı yapılmaya başladı. Daha önce covid geçirenler için uygulanmayan 2. doz aşılar için ise yeni karar açıklandı. Peki, covid geçirenler 2. doz aşılarını olacak mı?

Haberin Devamı

COVİD GEÇİRENLER 2. DOZ AŞI OLACAK MI?

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu'nun aldığı karar ile aşı uygulamasında yeni bir yönteme geçildi. Buna göre, koronavirüs geçirip, ilk doz aşısını BioNTech yaptıranlara da artık 2. doz yapılacak. Randevuların açıldığı 2. doz aşıda sırası gelenler aşısını olabilecek.

Avrupa'ya seyahatlerde istenen aşı kimliğinde hastalığı geçirseniz de 2 doz aşı olma zorunluluğu var.

COVİD AŞISI HATIRLATMA DOZU NE ZAMAN YAPILIYOR?

Türkiye'de koronavirüse yakalanarak, hastalığı geçirenlerde 6 ay sonra uygulanan aşı geçtiğimiz günlerde 3 aya düşürülmüştü. Geçtiğimiz hafta yapılan Bilim Kurulu sonrası Bakan Koca hatırlatma dozuyla ilgili olarak "Bildiğiniz gibi hastalığın üzerinden 6 ay geçtikten sonra aşı hakkı tanımlanıyordu. Bugünden itibaren bu süre 3 aya indirildi" ifadelerini kullanmıştı.