Gündem Köyde yaşam hayali heyelan altında kaldı

Köyde yaşam hayali heyelan altında kaldı

11.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Sel nedeniyle oluşan heyelanda ölen Bayram Sekmen’in oğlu, “Babam yeni emekli oldu, köyde yaşamaya başladı. Yaptığımız evde daha yeni oturmaya başlamıştık” dedi

Köyde yaşam hayali heyelan altında kaldı

Heyelan altında kalarak hayatını kaybeden Bayram Sekmen’in oğlu, babasının köyde yaşama hayalinin kısa sürede son bulmasının üzüntüsünü yaşıyor. Taziyeleri kabul eden Sekmen’in oğlu Mehmet Sekmen ve kardeşi Sezai Sekmen, olay günü yaşananları anlattı. Mehmet Sekmen, babasıyla selden zarar gören arazilerinde inceleme yaptıklarını söyledi. Köyde yağmur başlayınca eve gittiklerini belirten Sekmen, bir süre sonra bahçede göçük meydana geldiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Emekli oldu geldi

Babasının, heyelanla bahçeye dolan suyun önünü kesmek için dışarıya çıktığını dile getiren Sekmen, “Bu sırada bir dakika içinde daha büyük bir heyelan meydana gelip babamı götürdü” dedi. Babasını derede aramaya başladıklarını ancak bulamadıklarını söyleyen Sekmen, “Kendi imkanımızla babamı bulamayınca jandarmadan destek istedik. Ekipler geldikten bir saat sonra babamın cansız bedenini balçığın içinde bulduk” diye konuştu.

Babasının kısa süre önce emekli olduğunu dile getiren Sekmen, “Babamla birlikte İstanbul’da çalışıyorduk. Babamın da hep hayali emekli olduktan sonra köyde yaşamaktı. Babam emekli olduktan sonra köyde yaşamaya başladı. Köyde yaşamaya başladıktan sonra da ev hayalimizi gerçekleştirdik. Yaptığımız evde yeni oturmaya başlamıştık” dedi.

Haberin Devamı

Babasını aradıkları sırada annesi Turan Sekmen’in de yere düşerek el bileğini kırdığını aktaran Sekmen, “Annem de hastanede ilk tedavisini oldu. Pazartesi günü ameliyat olacak” ifadesini kullandı.

Toprağa verildi

Heyelanda toprak altında kalarak ölen Bayram Sekmen (56), dün düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verildi. Cenazeye Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ordu Valisi Seddar Yavuz, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, AK Parti İstanbul Milletvekili ve Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile Sekmen’in yakınları katıldı.