Gündem Koza’dan 77 yıl hapis istemi çıktı

Koza’dan 77 yıl hapis istemi çıktı

16.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Koza-İpek Holding’e yönelik hazırlanan iddianamede, Koza Altın Maden Jeoloji Bölümünde yapılan aramada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mezuniyet belgesinin bulunduğu belirtildi. İddianamede İpek ailesinin TMSF yönetiminde bulunan 1.5 milyar TL değerindeki şirketlerine el konulması talep edildi...

Koza’dan 77 yıl  hapis istemi çıktı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Hamdi Akın İpek ve yakın aile bireylerinin ortağı olduğu Koza-İpek Holding’e ilişkin soruşturmayı tamamlayarak, İpek ailesi fertlerinin de arasında bulunduğu 45 kişi hakkında hazırladığı iddianameyi mahkemeye gönderdi.
İddianamede firari işadamı Hamdi Akın İpek hakkında 77 yıl, kardeşi Cafer Tekin İpek hakkında 90 yıl, annesi Melek ipek’in de aralarında bulunduğu diğer şüpheliler hakkında da 10 yıl ile 30 yıl arasında değişen hapis cezaları istendi. İddianamede, İpek ailesinin TMSF yönetiminde bulunan 1.5 milyar TL değerindeki şirketlerine, ortaklık payları da dahil “terörün finansmanı” ve “güveni kötüye kullanma” suçlarını işledikleri gerekçesiyle el konulması talep edildi.
İddianamede FETÖ “çatı davası”nın da firari sanığı olan Koza Holding yöneticisi Hamdi Akın İpek’e ait şirketlerin, para aklamak için uluslararası “Şirinler” yöntemini, farklı bir versiyon geliştirerek “Şirinler Köyü (Smurfs Village)” yöntemi olarak kullandıkları belirlendi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca basın mensuplarıyla paylaşılan bilgi notuna göre, Hamdi Akın İpek ile annesi Melek İpek’in de aralarında bulunduğu 45 sanığın “silahlı terör örgütüne üye olmak”, “vergi usul kanununa muhalefet”, “güveni kötüye kullanmak”, “özel bölgede sahtecilik” ve “ruhsatsız silah bulundurmak” suçlarından cezalandırılmaları talep edildi.
Bilgi ve belgeleri depoda
İddianameye göre Koza Holding İstanbul Yolu yerleşkesindeki Koza Altın Maden jeoloji bölümünde yapılan aramada, şüphelilerin devlet büyükleri aleyhinde bilgi topladıklarını ortaya koyan belgeler de bulundu. Ele geçen dijital materyalin incelemesinde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu hakkında hakaret içerikli fotoğraflar ve bilgilerin depolandığı görüldü. Bunlar arasında Erdoğan’ın İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Ticari Bilimler Fakültesi’nden mezun olduğunu gösteren fotoğrafsız mezuniyet belgesi de çıktı.
Şüphelilerin, “devleti itibarsızlaştırma, meşru hükümeti yıkma amacıyla resimleri depolama” faaliyetlerini de yürüttüğü belirlendi. Bu kapsamda ayrıca, Gezi Parkı eylemlerine ait fotoğraflar ile Erdoğan, Efkan Ala, Sadullah Ergin, Bilal Erdoğan ile ilgili kamuoyunda montaj kasetler olarak bilinen montajlanmış ve sosyal paylaşım sitelerinde yayınlanması yasaklanan ses kayıtları bulundu.

Gül’e yazılmış mektup da var

Koza Altın Maden jeoloji bölümünden alınan dijital materyale yönelik incelemede, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen tarafından 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e hitaben yazılmış mektup da bulundu. Mektubun içeriğinden “FETÖ/PDY elemanlarının sosyal medyayı etkin olarak kullandıkları ve durumdan örgüt lideri Gülen’in haberdar olduğu, Milli Eğitim Bakanlığı’nın dershanelerin kapatılması konusunda aldığı karardan dolayı memnuniyetsizliğini bildirdiği, örgüte mensup devletin stratejik yerlerinde görevli memurların kurumlarınca görevlerinden uzaklaştırılması sonucu örgüt lideri Gülen’e durumu bildirdikleri ve dert yandıkları, Gülen’in bu durumdan rahatsızlığını ifade ederek mevcut durumun sona erdirilmesi gerektiğini dile getirdiği” anlaşıldı.

İddianamede; şüphelilerden Hamdi Akın İpek hakkında 77 yıl, kardeşi Cafer Tekin İpek hakkında 90 yıl hapis cezası, Melek İpek ve diğer şüphelilerin ise 10 yıl ile 30 yıl arasında değişen cezalara çarptırılması istendi.

Haberin Devamı