Gündem Kozinoğlu Bozlak için suikast emri verdi

Kozinoğlu Bozlak için suikast emri verdi

23.03.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Zirve Yayınevi cinayeti davası kapsamında İstanbul’da talimatla ifadesine başvurulan eski MİT Kontr-Terör Daire Başkanı Mehmet Eymür, Özel Kuvvetler ile ilgili ayrıntılı bilgi verdi.

Kozinoğlu Bozlak için suikast emri verdi


Özel Kuvvetler Komutanlığı komuta kademesinde zaman zaman rutin dışına çıkıldığını ve illegal faaliyetlerinin olduğunu söyleyen Eymür, Odatv davası kapsamında tutukluyken cezaevinde hayatını kaybeden MİT’çi Kaşif Kozinoğlu’nun, dönemin HADEP Genel Başkanı Murat Bozlak’a suikast emrini verdiğini savundu.
Zirve Yayınevi Cinayeti davasını yürüten Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nin talimatı ile İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimi Kazım Kahyaoğlu, eski MİT’çi Mehmet Eymür’ün, tanık sıfatıyla ifadesini aldı. Zirve Yayınevi cinayetinin arkasında, Hurşit Tolon tarafından TSK bünyesinde kurulduğu iddia edilen Türkiye Ulusal Stratejiler ve Harekat Dairesi (TUSHAD)’ın, bulunduğu şeklinde iddialar bulunuyordu. Naip olarak tayin edilen hakim Kahyaoğlu, bu kapsamda Eymür’e TUSHAD hakkındaki bilgilerini anlatmasını istedi.
Eymür’ün, TUSHAD ile igili bilgisi olmadığını söyledi.
İfadesinde bazı isimlere de yer veren Eymür, OYAK davasının sanıklarından Orhan Çoban, vefat eden eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu, Korkut Eken ve Yavuz Ataç gibi isimlerin Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görevli olduğunu belirterek, “Bu isimler daha sonra MİT’e geçti. Bazı isimlerin zaman zaman münferit olarak rutin dışına çıktıklarını biliyorum. Örneğin Kaşif Kozinoğlu. Bu isim benim altımda MİT’te çalışırken, kendi emrindeki adamlara eski HADEP Genel Başkanı Murat Bozlak’a suikast emri verdi. Hakkında soruşturma açtım. Disiplin cezası verdim” dedi.