Gündem KPSS 2020 Önlisans sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

KPSS 2020 Önlisans sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

12.11.2020 - 21:32 | Son Güncellenme:

Bugün KPSS Ortaöğretim sınavının sınav giriş belgesi açıklanırken KPSS Önlisans sınav sonuçları içinde heyecanlı bekleyiş başladı. Tüm gözler ÖSYM'ye çevrilmiş durumda... ÖSYM daha önce takvimi açıklamıştı ama erken açıklanma ihtimaline karşın adaylar, KPSS 2020 Önlisans sonuçları ne zaman açıklanacak? diye soruyor.

KPSS 2020 Önlisans sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak

KPSS Önlisans sınav sonuçları için heyecan dorukta... Her geçen gün sabırsızlık artıyor. Net tarih konusunda tereddüt yaşayanlar ve erken açıklanma ihtimaline karşı adaylar yoğun şekilde KPSS Önlisans sonuçları ne zaman açıklanacak? diye soruyor.

Haberin Devamı

KPSS ÖNLİSANS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2020?

ÖSYM 2020 sınav takvimine göre KPSS önlisans sonuçları 26 Kasım 2020 tarihinde açıklanacak. ÖSYM saate dair ise bir açıklama yapmış değil.

SINAV SONUÇLARININ DUYURULMASI

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.


ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’nde kayıtlı kimlik bilgilerinde değişiklik olan adayların, daha önce almış oldukları sınav/yerleştirme sonuçları, değişen kimlik bilgilerine göre yeniden düzenlenmez.

Haberin Devamı

ÖSYM, adaylara yönelik Sınav Sonuç Belgesinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgesinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

 

 

Yazarlar