Gündem KPSS başvuruları başladı

KPSS başvuruları başladı

05.05.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

ÖSYM tarafından temmuzda yapılacak Kamu Personel Seçme Sınavı’na (KPSS) başvuruları bugün başlıyor.

KPSS başvuruları  başladı

KPSS, lisans düzeyinde 5-6 Temmuz’da, KPSS kapsamında Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 20 Temmuz’da, Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi Lisans Düzeyi (DHBT-Lisans) ise 18 Ekim’de gerçekleştirilecek. KPSS’ye, lisans mezunları ile bir lisans programından mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilecek.

14 Mayıs son gün
Bu adaylardan, Milli Eğitim Bakanlığının öğretmenlik kadrolarına atanmak isteyenler ile Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin de KPSS’ye başvurması gerekiyor. Tüm adayların KPSS’nin “cumartesi sabah oturumu”na katılması zorunlu olacak. ÖABT ve DHBT dahil KPSS’ye başvuru işlemleri yarın başlayacak ve 14 Mayıs’ta sona erecek.
Başvuru merkezleri, ÖSYM’nin “www.osym.gov.tr” internet adresinde ilan edilecek. Başvuru süresi uzatılmayacak. Süresi içinde başvurusunu tamamlamayan adayların, KPSS’ye, ÖABT’ye ve DHBT’ye katılması mümkün olmayacak. Sadece cumartesi sabah oturumuna girecek adaylar 40 TL, cumartesi sabah oturumu ile birlikte diğer üç oturumdan herhangi birine de girecek adaylar 80 TL; tüm oturumlara girecek adaylar 160 TL ödeme yapacak.