Gündem KPSS’de kısmi iptal kararı çıktı

KPSS’de kısmi iptal kararı çıktı

18.09.2010 - 01:51 | Son Güncellenme:

ÖSYM, Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın Eğitim Bilimleri Testi sınavını iptal etti. Yaklaşık 280 bin aday, yeniden yapılacak sınava katılacak

KPSS’de kısmi iptal kararı çıktı

Kopya iddiaları nedeniyle gündemden düşmeyen Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda beklenen karar dün çıktı. 10-11 Temmuz’da yapılan KPSS’nin Eğitim Bilimleri bölümü iptal edildi.
Öğretmen atamalarının daha fazla gecikmemesi için ÖSYM, YÖK’ün de onayıyla harekete geçti. İptal kararının, ilk günden bu yana sonucu bekleneceği söylenen savcılık soruşturması tamamlanmadan açıklanmasında, soruların kaç kişiye sızdığının net biçimde saptanamaması etkili oldu.
Soruların sınavdan önce sızdırıldığı kanaatinin yoğunlaşması üzerine alınan karar için yapılan duyuruda ÖSYM, “Bu sınav ve daha önce ertelendiği açıklanan diğer sınavların yeni tarihleri yakında açıklanacaktır” dedi.
Sınav için adaylardan yeni başvuru alınmayacak. 10 Temmuz’daki sınava giren 280 bin aday, yeniden yapılacak sınava katılacak. Bu çerçevede, sınava çalışarak giren ve hakkıyla birçok soruyu doğru yanıtlayan adaylar da yeniden Eğitim Bilimleri Testi sınavına girmek zorunda kalacak. Bu adayların, iptal kararına karşı açacağı olası davaların kabulü, kaosun derinleşmesine yol açacak. Şüpheli konumundaki adayların sınava yeniden girmesine engel kanıta ulaşılamazsa, bu adaylar özel güvenlik önlemleri altında girecek.
ÖSYM yetkilileri, iptal kararının kamuoyundaki endişenin giderilmesi amacıyla alındığını kaydetti.

70 bin atama olsun
Sınavda kopya iddiasını gündeme getiren Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, karar üzerine şunları söyledi:
“Sınavdan hakkıyla yüksek puan alan öğrenciler, testin yenilenmesi dolayısıyla mağdur olacak. Öğrencilerin mağduriyetlerinin önlenmesi için 30 bin kadroya yapılacak atama 70 bin kadroya yükseltilmeli. Büyük bir hırsızlık operasyonuyla KPSS kirletildi. Sorumlu hükümettir.”