Gündem KPSS’de 300 liraya varan ücrete tepki

KPSS’de 300 liraya varan ücrete tepki

29.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) A Grubu ve Öğretmenlik Sınavının Genel Yetenek-Genel Kültür oturumu ile Eğitim Bilimleri oturumu 1 Ağustos’ta, Alan Bilgisi oturumları 7-8 Ağustos’ta, Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) oturumu ise 15 Ağustos’ta yapılacak. ÖSYM, sınava başvurularını dün almaya başladı. Son başvuru tarihi ise 14 Haziran olarak açıklandı. Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabiliyor.

KPSS’de 300 liraya varan ücrete tepki

MİNE ÖZDEMİR GÜNELİ - Sınava başvuruda HES kodu bilgisi alınacağından adayların, başvuru öncesi HES kodunu edinmiş olması gerekiyor. Sınava ilişkin kılavuz incelendiğinde ÖSYM’nin geçen yıla oranla her sınav için 10 TL zam yaptığı görülüyor. Buna göre KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür Oturumu ve Eğitim Bilimleri Oturumu’nda her bir oturum için 90 TL; KPSS Alan Bilgisi Sınavları’nda her bir oturum için 65 TL; ÖABT’te her bir ÖABT alanı için 90 TL ücret talep ediliyor. Öğretmen kadroları için sınava başvuran adaylar, Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumlarına ve alanlarına bağlı olarak ÖABT’ye katılmak zorundalar. Sınava girmek için cebinden 300 TL civarı para çıkacak adaylar, ücretlerle ilgili tepkilerini sosyal medyada şöyle dile getirdi:

‘İşsizden alınmasın’

1 milyon kişi sınava girse, 300 TL’den 300 trilyon (milyon) TL yapar. Hadi sınav görevlileri, kâğıt masrafı, kalem vb. harcamalara 150 trilyon TL gitse, hadi 50 trilyon TL de öngörülemeyen harcamalar desen tertemiz 100 trilyon TL kalıyor. Valla güzel sınav yapıyorlar.

Haberin Devamı

Bu sene fiyat yine arttı, şaşırdık mı? Hayır.

Yakında sınavlara girebilmek için kredi çekmek gerekecek. İşsiz olanlar kredi de çekemiyor!..

Sınav ücreti almasınlar. İşe girenlerin maaşlarından bir yarım maaş kesilsin ya da kredi versinler. İşe girince ödesinler. İşsiz insandan para almak neymiş?

Sınavlar umut tacirliğinden başka bir şey değil. Sadece işsizleri oyalama ve cebinde parası olmayan gençlerin cebine göz dikme, başka bir anlamı yok.