Gündem Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurt ve burs başvuruları başladı mı? Kesin tarih verildi mi?

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurt ve burs başvuruları başladı mı? Kesin tarih verildi mi?

08.09.2020 - 08:15 | Son Güncellenme:

Üniversite öğrencileri yeni eğitim eğitim yılı başlarken Kredi Yurtlar Kurumu'nun sağladığı yurt ve burs imkanından yararlanmak istiyor. Eylül ayının ilk haftası geride kalırken beklentiler ise tavan yapmış durumda... Öğrenciler günbegün 'Yurt ve burs başvuruları başladı mı?' diye sormaya başladı. Peki geçen sene nasıl bir süreç yaşandı.

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurt ve burs başvuruları başladı mı Kesin tarih verildi mi

KYK yurt ve burs başvuruları ne zaman başlayacak? Milyonlarca öğrenci özellikle de bu sene üniversite 1'e başlayan öğrenciler bu soruyu soruyor. Gözler Kredi Yurtlar Kurumu'na çevrilirken herhangi bir gelişme olup olmadığı günlük olarak kontrol ediliyor.

Haberin Devamı

KYK YURT VE BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

KYK burs ve yurt başvuruları hakkında Kredi Yurtlar Kurumu'ndan henüz bir açıklama gelmedi. Geçen yıl burs başvuruları 16 Ekim'de, yurt başvuruları ise 19 Ağustos'ta başlamıştı. Kredi/burs başvuruları tüm üniversitelerin yatay, dikey geçiş, doktora ve yüksek lisans öğrenci işlemlerini tamamlamasını takiben alınıyor. Bu sene burs başvurularının ekim ayının ilk haftasında yurt başvurularının ise eylül ayının ikinci haftasında başlaması bekleniyor.

EYLÜL KYK BURS VE KREDİ ÖDEMELERİ

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yükseköğrenim öğrencilerinin eylül ayı burs ve kredi ödemelerinin bugün itibarıyla başladığını açıkladı.

Bakan Kasapoğlu, yaptığı açıklamada, eylül ayı burs ve kredi ödemelerinin bugün itibarıyla öğrencilerin hesaplarına yatmaya başladığını bildirdi.

Haberin Devamı

Mehmet Muharrem Kasapoğlu, ödemelerin 6-10 Eylül tarihlerinde TC kimlik numarasının son hanesine göre yapılacağını ifade etti.

TC Kimlik numarasının sonu "0" olanlar 6 Eylül, "2" olanlar 7 Eylül, "4" olanlar 8 Eylül, "6" olanlar 9 Eylül ve "8" olanlar ise 10 Eylül'de ödemelerini alabilecek.