Gündem Kronik hastalara 'rapor' uyarısı

Kronik hastalara 'rapor' uyarısı

01.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), kronik hastaların büyüme hormanlarından göz hastalıklarına kadar geniş bir yelpazedeki ilaçları için düzenlenen "süresiz rapor" uygulamasının 31 Aralık'ta biteceğini açıkladı.

Kronik hastalara rapor uyarısı

SGK, kronik hastalığı nedeniyle sağlık raporu olan hastaların ilaç teminine ilişkin düzenlemeye gitti. Pandemi tedbirleri çerçevesinde, sağlık hizmetine erişimin aksayabileceği durumlar ve bulaş riskini azaltmak için kronik hastalığı olanların reçetesiz ilaç temin edebilmelerine yönelik uygulanan "süresiz rapor" uygulaması 31 Aralık'ta bitiyor.

Haberin Devamı

İki kere uzatılmıştı

Aralarında büyüme hormanları, enzim eksikliğinde kullanılan ilaçlar, diyaliz ilaçları, romatizma benzeri hastalıklarda kullanılan Anti-TNF grubu biyolojik ilaçlar, göz içine uygulanan enjeksiyonlar ve kuru göz sendromunda kullanılan göz damlalarının bulunduğu geniş bir ilaç grubunu raporlu temin eden hastaların, raporlarını yeni yıla kadar yeniletmesi gerekecek.

SGK daha önce 18 Mart ve 28 Ağustos 2020 tarihlerinde raporlara ilişkin süre uzatımına gitmişti.

Bu kez süre uzatımını uygulamayan Kurum'un açıklamasında "Pandemi ile ilgili yürütülen uygulamalar da dikkate alındığında hekimi tarafından hastanın düzenli olarak takibinin yapılması hayati öneme haiz olan hastalıklar için 31 Aralık 2021 tarihine kadar sağlık raporlarının yenilenmesi gerekmekte olup bu tarih itibariyle eski raporlar geçersiz sayılacaktır" denildi.