Gündem Kullandığı otomobiller kendisi yapıyor

Kullandığı otomobiller kendisi yapıyor

17.10.2012 - 15:34 | Son Güncellenme:

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde çiftçilik yapan ilkokul mezunu genç, sanayiden aldığı parçaları birleştirerek hiç kimseden yardım almadan 8 ayda "F2" adını verdiği kendi otomobilini yaptı.

Kullandığı otomobiller kendisi yapıyor

Safranbolu ilçesine bağlı Konarı köyünde ailesiyle çiftçilik yapan ilkokul mezunu 31 yaşındaki Tufan Yılmaz Demirci, evinin önündeki müştemilatta, çeşitli taşıt araçlarına ait kullanılmış parçaları sanayiden satın alarak ve hiç kimseden destek almadan birleştirdi. Yaklaşık 8 aylık bir çalışma sonunda gazla çalışan ve saate 150 kilometre hıza olaşabilen ”F2” adını verdiği otomobili yaptı.

Sadece insanların kullanabileceği şekilde kapısı olan müştemilattan yaptığı otomobili çıkartmak için duvarı yıkan Demirci, daha önce oğlu için pancar motoruyla çalışan küçük bir ATV, tarım işlerinde kullanılmak içinde bir traktör yapmış.

"F2" adını verdiği otomobilini köyünde deneyen ve test sonucunda çabuk su kaynattığını tespit eden Demirci, ayrıca daha önce yaptığı ve tarım işlerinde kullandığı "Tırtıl 4x4" isimli traktörü ile de gösteri yaptı. Demirci’ye oğlu Ege’de, babasının kendisine yaptığı pancar motoruyla çalışan küçük ATV’si ile eşlik etti.

Demirci, gazetecilere yaptığı açıklamada, hurdaya çıkan araçların parçalarını imkanları ölçüsünde sanayiye giderek satın aldığını ve boş zamanlarında çeşitli araçlar yaptığını söyledi.

Şimdiye kadar 6 araç yaptığını, ancak elinde sadece 3 tanesinin olduğunu, diğerlerini hurdaya çıkarttığını vurgulayan Demirci, ”Motor, şanzıman gibi parçaları sanayiden aldım. Geri kalan parçaları kendim yapıyorum. Araçları yaparken kaynak motoru ve spiral taşı kullandım. ’F2’ adını verdiğim araç hem LPG, hem de benzinle çalışıyor. İyi bir süspansiyona sahip. Her yolda gayet rahat hareket edebiliyor. Hafif olması nedeniyle de çok atak. Yaklaşık 400 kilo civarında. 150 kilometre hız yapıyor ve 200 beygir gücünde. Renault motora sahip. 8 ay gibi bir sürede bu aracı yaptım. 7 bin lira civarında bir paraya mal oldu” diye konuştu.

F1 yarış otomobili yapacak

Haberin Devamı

Hayalinin ise F1 otomobili yapıp onunla yarışlara katılmak olduğunu ifade eden Demirci, şöyle devam etti: ”İmkan verilirse her şeyi yaparım ve bu konuda da iddialıyım. Yetkililer yardımcı olursa aracıma ruhsat alıp, trafiğe çıkmak istiyorum. Normal arabaya asla binmem. Farklılığı çok seviyorum. Yaptıklarım tarzıma uygun araçlar. Şimdi son yaptığım aracın çift kişiliğini düşünüyorum. F1 aracı yaparak yarışlara katılmak istiyorum. Türkiye’nin yerli bir arabasının olmaması çok kötü. Bana imkan verildiğinde ben çok ileriye gidebilirim.”