Gündem Kumpas mağdurlarına kritik görevler

Kumpas mağdurlarına kritik görevler

09.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

General ve amirallerin atanmalarına yönelik karar, dün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda 74, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda 25 ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda 22 komutana yönelik atama işlemleri gerçekleştirildi. Bu isimlerden çoğu yeni görevlere getirilirken bazıları da yeni rütbeleriyle aynı görevlerinde kaldı.

Kumpas mağdurlarına kritik görevler

Bu seneki Yüksek Askeri Şura’da (YAŞ) oramiralliğe terfi eden Deniz Kuvvetleri Komutanı Adnan Özbal ile orgeneralliğe terfi eden 2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel yeni rütbeleriyle aynı görevlerine devam edecek. Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı’na Korgeneral Yavuz Türkgenci atanırken, Genelkurmay Harekât Başkanı Korgeneral Kemal Yeni, 3. Kolordu Komutanı oldu.

Haberin Devamı

Harp Filo Komutanı Tümamiral Tayyar Ertem, Kuzey Deniz Saha Komutanı olurken, Tümamiral İbrahim Özdem Koçer, Amfibi Görev Grup Komutanlığı’na atandı. FETÖ kumpas davaları kapsamında 2011’de tutuklanan Koçer, yeniden yargılama sonucu 2014’te özgürlüğüne kavuşmuş, 2015’te amiralliğe terfi ettirilmişti.

FETÖ’nün kumpas mağdurlarından olan Tuğamiral Berker Emre, Tok Donanma Komutanlığı Kurmay Başkanlığı’na, Tuğamiral Mehmet Baybars Küçükatay, İstanbul Boğaz Komutanlığı’na, Tuğamiral Yalçın Payal, Deniz Harp Okulu Komutanlığı’na, Tuğamiral Levent Kerim Uça ise Çanakkale Boğaz Komutanlığı’na, Tuğamiral Hasan Özyurt, Güney Görev Grup Komutanı ve Tuğamiral Ercan Kireçtepe İskenderun Deniz Üs Komutanı olarak atandı.

Haberin Devamı

Akar, ekibini yanına aldı

YAŞ’ta terfi eden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın Koruma Müdürü Albay Mustafa Köksal ile Özel Kalem Müdürü Albay Remzi Albasan da atama listesinde yer alan isimlerden oldu. Tuğgeneral Albasan, Milli Savunma Bakanı Özel Kalem Müdürlüğü’ne getirilirken, Tuğgeneral Köksal, Milli Savunma Bakanlığı emrinde görevlendirildi. Albasan, astsubay
kökenli olarak biliniyor.