Gündem Kurban Bayramı tatili kaç gün? 2019 Kurban Bayramı ne zaman?

Kurban Bayramı tatili kaç gün? 2019 Kurban Bayramı ne zaman?

16.06.2019 - 17:06 | Son Güncellenme:

İslam aleminde Ramazan Bayramı sonrası şimdiden Kurban Bayramı mutluluğu başladı. Bu yıl Ağustos ayında başlayacak olan Kurban Bayramı'nın hangi günlere denk geldiğini araştıran vatandaşlar için Kurban Bayramı tarihini derledik. Peki bu yıl Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?

Kurban Bayramı tatili kaç gün 2019 Kurban Bayramı ne zaman

Kurban Bayramı için geri sayım sürüyor. İslam aleminde özel bir yere sahip olan kurban bayramında kesilecek olan kurbanlar ihtiyaç sahipleri ve yakın akraba ile paylaşılacak. Böylelikle ekonomik anlamda zor durumda olanlarda bayram sevincine eşlik edecek. Kurban Bayramı için geri sayım sürerken bu süreci tatil yaparak geçirmeyi planlayan vatandaşlar Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağını araştırmaya devam ediyor. Peki Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?

Haberin Devamı

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı 1. Gün: 11 Ağustos 2019 Pazar
Kurban Bayramı 2. Gün: 12 Ağustos 2019 Pazartesi
Kurban Bayramı 3. Gün: 13 Ağustos 2019 Salı
Kurban Bayramı 4. Gün: 14 Ağustos 2019 Çarşamba

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Arefe gününün Cumartesi olması nedeniyle tatil Cuma iş günü sonunda başlayacak Perşembe gününe kadar sürecek. Perşembe ve Cuma gününü de izin kullanarak bayram tatilini 9 güne çıkarmak mümkün. Fakat resmi olarak henüz Kurban Bayramı tatili ile ilgili 9 gün açıklaması yapılmadı.