Gündem ‘Kurduğum hayallerimi yaşıyorum’

‘Kurduğum hayallerimi yaşıyorum’

19.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Avustralya’da küçük bir kasabada doğan Iggy Azelea küçüklüğünde kurduğu hayalleri gerçekleştirdi ve dünyaca ünlü bir rapçi oldu. Azelea, bu cumartesi, Küçük Çiftlik Park’ta vereceği konser öncesi Milliyet’e müzik yaşamını anlattı

‘Kurduğum hayallerimi yaşıyorum’

Son birkaç senedir müzik severlerin adını sıkça duyduğu bir isim Iggy Azelea, gerçek adıyla Amethyst Amelia Kelly. Müzik dünyasının yıldızlarıyla yaptığı düetlerle dikkat çekti: Jennifer Lopez’le ‘Booty’, Rihanna ile ‘Bad Girl’, Rita Ora’yla ‘Black Widow’... Ariana Grande ile söyledikleri ‘Problem’ ve Charlie XCX ile düeti ‘Fancy’ Billboard listelerinde başı çekti, ödüller kazandı. Alışkın olduğumuz ‘rapçi’ profiline uzak olan platin sarısı saçlarıyla dikkat çekiyor; sıradışı moda anlayışıyla da konuşuluyor Azalea. 27 yaşındaki şarkıcı bu cumartesi turnesi kapsamında İstanbul’da olacak. Küçük Çiftlik Park’ta konser verecek şarkıcıyla hayallerini ve projelerini konuştuk.

Haberin Devamı

Sahnede olmayı, dünya turlarına çıkmayı hayal eder miydiniz? Avustralya’da yaşayan genç bir kızken bugünkü başarınızı tahmin edebilir miydiniz?

14 yaşımdayken müzik sektöründe bir kariyer yapmaya karar vermiştim. Bir sene içinde kesinlikle yeteneğimi fark ederler ve bir anlaşma imzalamış olurum diyordum ama olmadı, 22 yaşıma kadar hiç bir anlaşma imzalayamadım. Yine de hayallerim her zaman büyüktü. Avustralya’da küçük bir kasabada büyüdüm. Çocukluğum babamın kendi elleriyle yaptığı bir evde geçti. Ben dokuz yaşındayken annem ve babam boşandı ve 16 yaşımda tek başıma bir uçağa binip Miami’ye gittim. Bir sürü sorularım, çekincelerim vardı o zamanlar. Ama sonunda hayallerim gerçek oldu. Dünyadaki en güzel şey, yaşadığın hayatta mutlu ve bunun bilincinde olmak...

Haberin Devamı

‘Kurduğum hayallerimi yaşıyorum’

Sahnedeyken, yüzlerce insan sizi alkışlıyor, şarkılarınıza eşlik ediyorken nasıl hissediyorsunuz?

Dediğim gibi küçük bir kızken kurduğum hayalleri yaşıyorum şu anda. Yaptığım işi, yaşadığım hayatı seviyorum. Buraya ait olduğumu hissediyorum.

Jennifer Lopez, Rihanna’ın aralarında bulunduğu pek çok ünlü isimle de düetler yaptınız. Düetler müzik yaşamınızı nasıl etkiledi?

Evet. Bazıları daha başarılı oldu, bazıları o kadar değildi... Ama aslında düet yapmayı çok seven biri değilim. Çünkü şarkılarımı yazarken başka insanları düşünmüyorum, olabildiğince kendi tarzımda, kendi yolumda yazıyorum.

‘Fancy’ ve ‘Problem’ şarkılarınız Billboard listelerinde en üst sıralara yerleşti. Bundan sonra daha iyisini yapmalıyım, daha fazla dinlenmeliyim gibi bir baskı hissediyor musunuz üzerinizde?

Her zaman daha geniş kitlelere, daha fazla sayıda fan’a sahip olmak istedim. Ama yaptığım, yapmak istediğim işlerden de hiç bir şekilde taviz vermek istemiyorum. O yüzden ikisi arasında bir orta yolu bulmaya çalışıyorum her zaman.

Artık herkesin tanıdığı bir şarkıcısınız. Ünlü olmak hayatınızı nasıl etkiledi?

Aslında ünlü olmak hayatımı tam da tahmin ettiğim şekillerde etkiledi. Olumlu yanları da, olumsuz yanları da var. Artık sokaklarda dilediğim gibi özgürce dolaşamıyorum. Örneğin bir markete gittiğimde bile çok dikkatli davranmam gerekiyor. Öte yandan öyle bir noktaya geldim ki, isteyebileceğim her şeye sahibim. Bu çok garip bir şey. Daha önce hiçbir şeye sahip olmadığını, o günleri unutmak çok kolay çünkü...

Haberin Devamı

Konserleriniz devam ediyor. Peki bundan sonraki projeniz ne olacak?

Yeni albümüm üzerinde çalışıyorum ama çıkış tarihini biraz erteledim. İsmi ‘Digital Distortion’ olacak.

İş yoğunluğundan bunalınca nasıl dinleniyorsunuz?

Köpeğimle vakit geçirmeyi çok seviyorum. Bir de her türlü takım sporu beni çok rahatlatıyor.

‘Her zaman ciddi olmak zorunda değilsiniz’

Giyim tarzınızla da çok dikkat çekiyorsunuz. Tarzınızı siz nasıl tanımlıyorsunuz?

Maskülen bir zevkim yok, tam anlamıyla kadınsıyım. Sanırım giydiğim çılgın kıyafetler nedeniyle bazı insanlar beni çekici bulmuyor ama bana sorarsınız her kıyafette inanılmaz ciddi olmak zorunda değilsiniz. Eğlenmek de gerekli. Ama bu zor bir konu gerçekten. Çünkü çok yetenekli fakat çekici olmayan insanlar varken öte yanda sadece güzel giyiniyor ve çekici diye hiçbir yeteneği olmamasına rağmen büyük paralar kazanan bir sürü de kişi var...

Haberin Devamı