GündemKuyumcu soygununda itiraf! Polisi vurup altınları alan şüpheliler yakalandı

Kuyumcu soygununda itiraf! Polisi vurup altınları alan şüpheliler yakalandı

03.02.2026 - 11:50 | Son Güncellenme:

Şanlıurfa’da kar maskeli soygun girişimi kanlı bitti. Kuyumcuya giren silahlı şüpheliler, müdahale eden polis memurunu ayağından vurarak altınlarla kaçtı. Kısa sürede düzenlenen operasyonla yakalanan şüphelilerin emniyette verdikleri ifade ise dikkat çekti.

Şanlıurfa'da kar maskesi takıp girdikleri kuyumcu dükkanında 1 polis memurunu yaralayıp, altınları alarak kaçan 3 şüpheli ile olaya karıştıkları tespit edilen 3 kişi, saklandıkları adreste yakalandı. Şüpheliler, borçları nedeniyle soygunu yaptıklarını söyledi.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

KUYUMCU DÜKKANINDA ALTINLARI GASBEDİP, POLİSİ YARALADILAR

Olay, dün öğle saatlerinde, Narlıkuyu Mahallesi Mehmet Hafız Bulvarı'nda Şakir Çınar'a ait kuyumcu dükkanında meydana geldi. Kar maskesi takarak dükkana giren 3 şüpheli, iş yerinde bulunanları silahla tehdit edip tezgahtaki altın ve paraları aldı. Bu sırada izinli olduğu öğrenilen ve altın alışverişi yapmak için dükkanda bulunan polis memuru Serkan İ., şüphelilere müdahale etti. Şüpheliler, polisi ayağından vurarak plakasız bir araçla kaçtı. İhbar üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı polis memuru, sağlık görevlilerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırılıp tedavi altına alındı.

Haberin Devamı

Kuyumcu soygununda itiraf Polisi vurup altınları alan şüpheliler yakalandı

6 ŞÜPHELİ YAKALANDI

İş yerinde inceleme yapan polis ekipleri, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Kaçış güzergahındaki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen ekipler, şüphelilerin Akziyaret Mahallesi’nde gizlendikleri adresleri tespit etti. 6 adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda E.Ç. (15), M.A. (20), A.A. (20), İ.D. (21), H.A. (22) ve E.A. (47) çaldıkları altınlarla yakalandı.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

SOYGUNU BORÇLARI NEDENİYLE GERÇEKLEŞTİRDİLER

Haberin Devamı

Gözaltına alınan ve emniyetteki ifadelerinde, soygunu borçları nedeniyle gerçekleştirdiklerini öne süren şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Kuyumcu soygununda itiraf Polisi vurup altınları alan şüpheliler yakalandı

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili paylaşımda bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve İstihbarat Şube Müdürlüklerimizce yapılan çalışmalar sonucunda; şüphelilere yönelik 6 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. M.A., E.A., İ.D., E.Ç., H.A. ve A.A. isimli şahıslar yakalandı. Şahıslar hakkında “Nitelikli Yağma ve Silahlı Kasten Yaralama” suçlarından adli işlem başlatıldı. Operasyonda; olayda kullanılan otomobil, 2 adet ruhsatsız pompalı tüfek, 2 adet ruhsatsız tabanca ile gasp edilen altınlar ele geçirildi. Yaralanan Polisimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Valimizi, Cumhuriyet Başsavcılığımızı, Emniyet Müdürümüzü, Kahraman Polislerimizi ve emeği geçenleri tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler