Gündem KYK burs başvuru sonuçları ne zaman belli olacak?

KYK burs başvuru sonuçları ne zaman belli olacak?

20.10.2018 - 19:05 | Son Güncellenme:

KYK burs başvuruları 15 Ekim'de başladı ve tüm hızıyla devam ediyor. Üniversite öğrencilerinin eğitiminde büyük katkısı bulunan KYK burs başvurularının sonuç tarihi de merak konusu oldu. İşte KYK burs başvuruları hakkındaki tüm bilgiler...

KYK burs başvuru sonuçları ne zaman belli olacak

KYK burs başvuruları üniversite öğrencileri tarafından yapılmaya devam ediyor. Peki KYK burs başvuruları için son tarih ne zaman? Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

KYK BURS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ!

KYK BURS BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

15 Ekim tarihinde başlayan KYK burs başvuruları, 21 Ekim 2018 tarihinde sona erecek. KYK burs başvuruları bittiğinde ise öğrenciler merakla sonuçların ne zaman açıklanacağını bekliyor. Fakat devam eden KYK burs-kredi başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz belli değil. KYK burs-kredi başvuru sonuçları açıklandığında haberimizin içeriğinden paylaştığımız link ile erişim sağlayabilirsiniz.

KYK BURSLARI NE ZAMAN ÖDENECEK?

İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibariyle (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6-10. günleri arasında ödeme yapılmaktadır.

Haberin Devamı

BURS MİKTARI NE KADAR OLACAK?

Geçtiğimiz eğitim öğretim döneminde öğrencilere takdim edilen 425 liralık Ön Lisans ve Lisans bursu bu yıl, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da açıkladığı gibi 500 lira olacak. 500 liralık burs ve kredi ödemeleri, yeni yıl itibariyle başlayacak. Yapılan açıklamada, yeni yılda yüksek lisans öğrencilerinin 1000 lira, doktora öğrencilerinin ise 1500 lira burs ya da kredi ödemesi alacağı yer aldı.