Gündem KYK burs başvuru sonuçları hangi tarihte açıklanacak? KYK burs - kredi başvuruları ne zaman bitiyor?

KYK burs başvuru sonuçları hangi tarihte açıklanacak? KYK burs - kredi başvuruları ne zaman bitiyor?

21.10.2019 - 13:06 | Son Güncellenme:

Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından alınan KYK burs başvuruları yoğun ilgi görmeye devam ediyor. 2019-2020 Eğitim yılından itibaren üniversite hayatında KYK bursundan yararlanmak isteyen öğrenciler, KYK burs başvurusunda bulunuyor. Peki KYK burs başvuruları ne zaman sona erecek? KYK burs başvuruları ne zaman sonuçlanacak? İşte KYK burs başvurusunda bulunan öğrencilerin bilmesi gereken detaylar...

KYK burs başvuru sonuçları hangi tarihte açıklanacak KYK burs - kredi başvuruları ne zaman bitiyor

Yurtkur tarafından verilen burs ve kredi başvuruları bilindiği üzere 15 Ekim tarihinde alınmaya başlandı. 21 Ekim (Bugün) saat 23:59'a kadar alınmaya devam edecek olan KYK burs ve kredi başvurularının ardından sonuçlar için adaylar bekleyişe geçecek. Başvurularını son güne bırakan adayların başvuru işlemlerini gün içerisinde tamamlaması gerekiyor. Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri için önemli gelir kaynakları arasında yer alan burs ve kredi başvurularını tamamlayan adaylar sonuçların açıklanacağı tarih için araştırmalara başladı. Peki KYK burs ve kredi başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Geçtiğimiz yılda aynı tarihlerde alınan KYK burs başvuru sonuçları 13 Kasım tarihinde açıklanmıştı. KYK burs başvuru sonuçlarının geçtiğimiz yıl içerisinde de aynı tarihlerde alındığı baz alınırsa sonuçların Kasım ayının ilk haftası içerisinde duyurulması bekleniyor.

KYK BURS VE KREDİ TUTARI NE KADAR?

2019 yılında geçerli olan tutarlar aylık lisans öğrencileri için 500 lira, yüksek lisans öğrencileri için 1000 lira, doktora öğrencileri için ise 1500 lira.