Gündem KYK burs başvuruları ne zaman? KYK 7. yurt yedek sonuçları

KYK burs başvuruları ne zaman? KYK 7. yurt yedek sonuçları

12.10.2018 - 12:38 | Son Güncellenme:

KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman yapılacak? KYK 7. yurt yedek yerleştirme sonuçları açıklandı. Öğrenciler resmi site üzerinden sorgulama yapabiliyor. KYK burs başvuruları ise heyecanla bekleniyor.

KYK burs başvuruları ne zaman KYK 7. yurt yedek sonuçları

KREDİ VE BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Haberin Devamı

Kredi burs başvuruları tüm üniversitelerin yatay, dikey geçiş, doktora ve yüksek lisans öğrenci işlemlerini tamamlamasını takiben alınacak.

İl ve yurt müdürlüklerine ait adres ve telefon numaraları yurtkur.gsb.gov.tr adresinden öğrenilebilecek.

KYK BURS ÜCRETLERİ NE KADAR?

2018-2019 Eğitim Öğretim dönemi için KYK bursu alacak olan öğrenciler sabırsızlıkla araştırıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması üzerine KYK burs ücretleri bu yıl;

2018-2019 eğitim-öğretim yılı için aylık burs-kredi miktarı,

*Lisansta 500 TL
*Yüksek Lisansta 1.000 TL
*Doktorada 1.500 TL oldu.

KYK 3. YEDEK YURT YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI

KYK 3. yedek yurt yerleştirme sonuçları 27 Eylül'de ilan edildi. Başvuru sonuçları kurumun resmi web sitesi https://sonuc.kyk.gov.tr/ adresinden sorgulanıyor.

Haberin Devamı

Ayrıca yıl içerisinde hizmete açılacak yeni yurtlara da kurumsal internet sitesinden duyuru yapılmak suretiyle yurt başvurusu alınarak öğrenciler yurtlara yerleştirilmeye devam edilecek.

SORGULAMA YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

YURT ÜCRETLERİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Yurt ücretleri aylık olarak tahsil edilir. Kayıtlarda kayıt gününün de ücreti alınır. Kayıt sildirmelerde ise işlem gününden sonraki günlerin ücreti iade edilir. Yurt ücretleri en geç ayın son iş günü saat 16.00’ya kadar banka aracılığıyla ödenir.