Gündem KYK burs ve kredi başvuruları başladı mı?

KYK burs ve kredi başvuruları başladı mı?

17.09.2016 - 09:21 | Son Güncellenme:

KYK burs ve kredi kazanmak için öğrenciler merakla başvuru tarihlerini merak ediyor. Herhangi bir yükseköğretim kurumuna yerleşen öğrencilerin faydalanabileceği KYK burs ve krediler için başvurları henüz başlamadı. ÖSYM'den konu hakkında henüz bir açıklama da yapılmadı.

KYK burs ve kredi başvuruları başladı mı

KYK burs ve kredileri öğrencilerin oldukça merak ettikleri bir konu. Üniversite hayatları boyunca almak istedikleri KYK burs ve kredi başvurları hanüz başlamadı. Ekim ayında başvuruların açılacağı bekleniyor. Peki kimler KYK burs ve kredi alabilir?

Haberin Devamı

KYK BURS BAŞVURUSU HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

KYK burs başvurularının tarihi ve sonuçları KYK ’nın resmi internet sayfasından duyurulacaktır. KYK burs başvuruları ilgili henüz net bir tarih belli değil. Fakat Gençlik ve Spor Bakanı Aktif Çağatay Kılıç tarafından yapılan açıklamada başvuruların bazı detayları bulunuyor. Öğrenciler her sene Ocak ayında burs almaya başlıyordu. Bu sene yapılacak uygulama ile burs ödemeleri Eylül ayında başlayacak. Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı KYK tarafından 1,5 milyon öğrenciye burs veriliyor. Yapılan açıklamaya göre başvuruların bu ay içerisinde gerçekleşmesi kaçınılmaz gibi görünüyor.

Öğrenciler KYK resmi internet sayfası üzerinde bulunan Ziraat Bankası bağlantısından öğrenecekleri şubelerden öğrenim kredilerini alacakları kartların yerini öğrenecektir. Öğrenciler burslarını Ziraat ATM’lerden, bulunduğu yerde ATM olmayan öğrenciler Ziraat Bankası şubesinden burslarını alabilirler. Öğrenciler burslarını T.C kimlik numaralarının son hanesine göre alacaklar. Ödeme tarihleri öğrencilerin T.C kimlik numarasına göre ayarlanmıştır. Burs verilmeye başladığı ayda T.C kimlik numarası 0’la başlayan öğrenciler ayın 6’sında, 2 olanlara 7’sinde, 4 olanlara 8’inde,6 olanlara 9’unda, 8 ile bitenlere ise 10’nunda ödemeleri yapılacaktır. Kısaca öğrencilerin öğrenim kredilerini bankadan çekecekleri tarih ayın 6. ve 10. günü arasında değişkenlik göstermektedir.

KYK burs başvuruları, kurumun resmi internet sayfasından yapılıyor. KYK burs başvurusunda öğrencilerden sadece öncelik belgesi istenir. Diğer istenen belgeler istenmemektedir, diğer belgelerin kontrolleri kurum tarafından dijital ortamda yapılmaktadır. Öncelik belgeleri; Şehit ve gazi çocuğu olduğunu belirten belge, anne ve babası vefat edenler, milli sporcu ise sporcu olduğuna dair belge, Darüşşafaka lisesi mezunu olduğuna dair belge, yetiştirme yurtlarında barınarak lise öğrenimini tamamlayan, sağlık raporu ile %40 engelli olduğunu gösteren belge. Bu öncelik belgelerini öğrencilerin Kredi Dairesi Başkanlığına posta ile göndermeleri gerekmektedir. Öncelikli belge sunan öğrencilerin kesinlikle burs alacaklarına dair bir beklentiye düşmemelidir. Öncelik belgesi sunulmasına rağmen burs alamayan öğrenciler bulunmaktadır. Ayrıca öncelik belgesi ile asıl durumun örtüşmemesi durumunda öncelik belgesi geçersiz sayılır.

Öğrencinin eğitim kurum tarafından eğer başarısız olduğu bildirilirse öğrencinin bursu kesilir. Bu öğrencilere ancak bursu kesildiği tarihten itibaren Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliğine göre kredi verilebilir. Eğer öğrenci burs almaktan vazgeçerse bursu kesilir ve o tarihten itibaren bursu verilmez. Bursun kesildiği tarihte tekrar burs almak isterse Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerince kredi alabilir. Yönetmelik gereğince öğrenci burs almaya hak kazanmış. Bursu almak istemez ve dilekçe vererek bursunu kestirirse, tekrar burs alamaz. Ancak kredi başvurusu yapabilir ve kredi alabilir.