Gündem KYK 2020 burs ve yurt başvurular başladı mı? Son durum nedir?

KYK 2020 burs ve yurt başvurular başladı mı? Son durum nedir?

26.10.2020 - 00:00 | Son Güncellenme:

Binlerce öğrencinin gözü kulağı Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yapacağı duyuruda... Ekim ayı bitmez üzere fakat KYK burs ve yurt başvuru tarihleri hakkında bir açıklama yapılmadı. Hal böyle olunca öğrenciler günlük olarak araştırma içerisinde... İşte son durum...

KYK 2020 burs ve yurt başvurular başladı mı Son durum nedir

KYK yurt ve burs başvuruları için binlerce kişi açıklama bekliyor. Ekim ayının bitişine 1 hafta kaldı ve sabırsızlık gitgide artıyor. KYK'nın ve Gençlik Spor Bakanlığı'nın resmi sitesi sık sık ziyaret edilirken adaylar bir haber alabilmek için KYK burs ve yurt başvuruları ne zaman başlayacak? diye soruyor.

Haberin Devamı

KYK BURS VE YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

KYK Destek Twitter hesabı başvuru tarihleri hakkında net bir tarih vermezken "Gelişme ve duyurulardan haberdar olmak için https://gsb.gov.tr internet sitemizi ve resmi sosyal medya hesaplarımızı takip etmeye devam ediniz. İyi günler dileriz." dedi.

DUYURULAR İÇİN TIKLAYINIZ

Bakanlık Yurtlarında Barınmak İçin Belirlenen Tarihlerde Müracaat Eden Öğrencilerden Yurda Kesin Kayıtta İstenen Belgeler:

1. Öncelik Belgesi (Önceliği Olanlar İçin); Öğrencilerin öncelik durumları, Bakanlığımız tarafından ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından doğrulanmaktadır. Doğrulaması yapılamayan öğrencilerin, sonuç ekranında belirtilen belgelerden engel raporunu yurtta kalmaya başladıkları tarihten itibaren en geç bir ay, diğer öncelik belgelerini ise yurtta kalmaya başladıkları tarihten itibaren en geç 7 gün içinde yerleştirildikleri yurt müdürlüğüne teslim etmeleri gerekmektedir. Bakanlığımız tarafından doğrulanamayan belgeyi verilen sürede teslim edemeyen öğrencilerin kayıtları, kayıtlı kaldıkları günlerin bedeli tahsil edilerek yanlış beyandan silinecektir. Şehit ve gazi çocuğu, gaziler (Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından alınan Seyahat Kartı veya Sosyal Güvenlik Kurumundan ilgili kanun maddelerine göre aylık bağlandığını gösterir belge), % 40 ve üzerinde engelli olduğunu beyan eden öğrenciler ( Tam teşekküllü hastaneden alınacak rapor), Lise ve dengi öğrenimlerini Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar ve/veya Devlet koruması altında olan öğrenciler (Devlet koruması altında olduklarına dair Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından alınacak belge veya Mahkeme Kararı) (Ortaöğretimlerini yetiştirme yurdunda barınarak tamamlayanlar için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından alınacak belge) Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar, (Darüşşafaka Lisesinden alınacak belge) Milli sporcular (Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğünden alınacak belge/yazı) Gönüllü güvenlik korucusu olarak çalışan, çalışırken vefat edenlerin veya gönüllü güvenlik korucusu olarak emekliye ayrılanların çocukları (Valilikten alınacak belge)

Haberin Devamı

2. 4 adet son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf yurtta kalmaya başladıkları tarihte yerleştirildikleri yurt müdürlüğüne teslim edilecektir

Haberin Devamı

3. % 40 ve üzeri engelli ebeveyni olanların (Tam teşekküllü hastaneden alınacak rapor). Bakanlık tarafından doğrulanamadığı takdirde yurtta kalmaya başladıkları tarihten itibaren en geç bir ay içinde yerleştirildikleri yurt müdürlüğüne teslim etmeleri gerekmektedir

4. 18 yaşından küçükler içinVeli/Vasi İzin Belgesi doldurularak yurtta kalmaya başladıkları tarihte yerleştirildikleri yurt müdürlüğüne teslim edilecektir. Verilen süre içinde ilgili yurt müdürlüklerine kayıt yaptırmayan öğrenciler, haklarını kaybedeceklerdir.