Gündem KYK kredi ve burs başvuruları ne zaman başlıyor?

KYK kredi ve burs başvuruları ne zaman başlıyor?

02.10.2015 - 22:11 | Son Güncellenme:

KYK kredi ve burs başvuruları başladı mı? KYK yurt yerleştirme sonuçlarında yedek sıralamalara nasıl ulaşılır? KYK hakkında tüm merak ettiklerinizi haberimizde bulabilirsiniz.

KYK kredi ve burs başvuruları ne zaman başlıyor

Üniversiteyi kazanan ve yerleşen öğrencilerden kalacak yer sıkıntısı çeken öğrenciler yurt başvurularını yapmış olması gerekmektedir. Yurt başvurusu yapan öğrenciler arasından bazı öğrencilere yurt çıkarken bazı öğrencilere ise maalesef yurt çıkmamıştır. Yurt çıkmayan öğrenciler yedek olarak beklerken yurda kaydını yaptırmayanların yerine sırasıyla yurda alım yapılmaktadır. Yurt başvurusu yapamayan öğrenciler içinde Kredi ve Yurtlar Kurumu 2. yedek başvuru gerçekleştirmiştir. Yurtlara yerleşemeyen veya yurt başvurusunu gerçekleştirmemiş olan öğrenciler 2. yedek başvuruyu yaparak yurtlarda kalma şansı elde edebilir. 2. yedek başvuruyu da kaçıran öğrenciler için Kredi ve Yurtlar Kurumu son olarak 3. yedek başvuruyu yapmıştır. Son başvuruyu gerçekleştiren öğrenciler için başvuru sonuçları açıklanmıştır. Öğrenciler 3. yedek başvuru sonuçlarını Kredi ve Yurtlar Kurumunun resmi internet sitesine giriş yaparak öğrenebilir.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

KYK BURS SORGULAMAHAKKINDA DETAYLAR!

KYK YURT SORGULAMA HAKKINDA DETAYLAR!

Kredi ve Yurtlar kurumunun internet sitesine giriş yaptığınızda sizi 2 bölüm karşılayacaktır. Başvuru sonuçlarını öğrenmek isteyenler ana sayfada bulunan yurt yerleştirme 3. yedek sonucu öğrenmek isteyenler linkini tıklamalıdır. Diğer bölüm ise Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu ana sayfasına yönlendirmektedir. Başvuru yapmak isteyenler ilk bölümü tıklamalıdır. Kredi Yurtlar Kurumu 2015 ÖSYM ve Ara sınıf Yurt yerleştirme 3. yedek sonuçları için sisteme öncelikle T.C. kimlik numaranızı, cilt numaranızı, aile sıra numaranızı, sıra numaranızı girmelisiniz. Son olarak da ekranda gördüğünüz güvenlik kodunu gerekli yere girdikten sonra sorgulama işlemini tamamlamış olursunuz. Yurt başvuruları kabul olan öğrencilerin yurt kayıt işlemlerini artık internet üzerinden gerçekleştirebilmektedir. Yurt kayıt işlemlerini internet üzerinden E-Devlet sistemi sayesinde gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sisteminden yurt kaydını gerçekleştirebilmek için ilk olarak sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. Sisteme giriş yapabilmek için E-Devlet ana sayfasının sağ üst tarafında bulunan sisteme giriş linki tıklanmalıdır. Daha sonrasında sisteme giriş yapabilmek için T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmelisiniz. Eğer E-Devlet şifreniz yok ise üzerinde T.C. kimlik numaranızı bulunduğu nüfus cüzdanınız ile istediğiniz PTT kurumuna giderek 2 TL karşılığında E-Devlet şifrenizi alabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra yurt kaydınızı gerçekleştirmek için E-Hizmetler bölümüne girmelisiniz. E-Hizmetler bölümünden Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü bölümünü bulduktan sonra alt seçeneklerinden yurt kayıt işlemleri seçeneğini seçerek kayıt işlemine başlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Burs Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kredi ve Yurtlar kurumunun hizmetlerinden bir tanesi de burs vermesidir. Geçim sıkıntısı yaşayacak olan öğrenciler için kredi ve yurtlar kurumu burs imkanı sağlamaktadır. Üniversitede okumaya hak kazanan her öğrenci burs ve kredi başvurusu gerçekleştirebilir. Başvuru gerçekleştiren her öğrenciye ya burs ya da kredi çıkmaktadır. Burs çıkan öğrenciler aldıkları bursu geri ödemez. Kredi çıkan öğrenciler ise aldıkları krediler okul bittikten 2 yıl sonra geri ödemeye başlar. Kredi ve yurtlar kurumu burs ve kredi başvuruları ekim ayından itibaren başlayacağını duyurmuştur.