Gündem GSB KYK burs başvuruları başladı mı? KYK burs ve kredi başvurusu nasıl yapılır? İşte burs ücreti

GSB KYK burs başvuruları başladı mı? KYK burs ve kredi başvurusu nasıl yapılır? İşte burs ücreti

18.10.2021 - 18:06 | Son Güncellenme:

KYK burs ve kredi başvuruları için bekleyiş sürüyor. Tüm gözle GSB'den gelecek açıklamada. Özellikle bu yıl ilk kez üniversiteye gidecek olan öğrenciler 'KYK burs başvuruları başladı mı?' sorusuna yanıt arıyor. Peki, KYK burs ve kredi başvurusu nasıl yapılıyor?

GSB KYK burs başvuruları başladı mı KYK burs ve kredi başvurusu nasıl yapılır İşte burs ücreti

KYK burs başvuruları başladı mı? Öğrenciler heyecanla başvuruların başlamasını bekliyor. Resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Geçtiğimiz yıl Ekim ayı sonlarında başlayan KYK burs başvurularının yine aynı tarihlerde olacağı tahmin ediliyor. Peki, KYK burs başvurusu nasıl yapılır?

Haberin Devamı

KYK BURS BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Burs ve kredi başvuruları için tarih belli olmadı. Yapılan açıklamada "Gelişme ve duyurulardan haberdar olmak için https://gsb.gov.tr internet sitemizi ve resmi sosyal medya hesaplarımızı takip etmeye devam ediniz. İyi günler dileriz." denildi.

KYK BURS/KREDİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Burs/kredi başvuruları her yıl yazılı ve görsel basın yoluyla kamuoyuna duyurulan tarihler arasında e-Devlet üzerinden alınmaktadır. e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir. Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir. Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilmekte, durumu mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi verilmektedir.

Haberin Devamı

KYK BURSU NE KADAR?

KYK burs miktarı eğitim seviyesine göre değişiklik gösteriyor. 2020 senesinde KYK burs ve kredileri üniversite öğrencileri için 650 lira, yüksek lisans için bin 300 lira ve doktora için ise bin 950 lira idi.