Gündem KYK Yurt Başvuru Sonuçları Açıklandı

KYK Yurt Başvuru Sonuçları Açıklandı

08.09.2015 - 21:40 | Son Güncellenme:

KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı! Şimdi sıra KYK kredi ve burs başvurularında! Öğrenciler KYK yurt başvuru sayfasına nasıl giriş yapacaklar ve KYK burs başvurularını internet üzerinden nasıl gerçekleştirebilecekler? Tüm detaylar haberimizde!

KYK Yurt Başvuru Sonuçları Açıklandı

Üniversite öğrencilerinin eğitim öğretim süreçleri içinde, barınma probleminden sonraki en büyük diğer problemleri ise, maddi açıdan yaşamış oldukları sıkıntılardır. İşte tam bu noktada devreye giren KYK burs ve kredi desteği, bir Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu hizmetidir.Haberimizin devamını okumanız halinde, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun sağlamış olduğu burs ve kredi destekleri hakkında daha ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

KYK BURS SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

KYK YURT SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

KYK Burs ve Kredi Başvuru İşlemleri

Genellikle ekim ayı içerisinde burs ve kredi başvurularını başlatan Kredi ve Yurtlar Kurumu, KYK burs ve kredi başvurularını bu sene de ekim ayında başlatacağını bildirmiştir. KYK burs ve kredilerine başvuru yapmak isteyen öğrenciler, başvuru işlemlerini internet üzerinden yapabileceklerdir. Öğrencilerin, KYK burs ve kredi desteğine başvuru yapmaları için giriş yapmaları gereken internet sitesi ise, http://yurtkur.gsb.gov.tr/ web adresi olacaktır.

Fakat her üniversite öğrencisi KYK burs ya da kredi desteklerine başvuru yapamayacaktır. Bizler de ilk önce, KYK burs ve kredi başvurusu yapabilecek olan adayların listesini sizlere sunalım istedik. Buna göre, yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun belirlemiş olduğu ve KYK burs/kredi başvurusu yapabilecek olan adaylar şu şekildedir;

Haberin Devamı

Ön lisans öğrencileri,

Lisans öğrencileri,

Açık Öğretim öğrencileri,(Sadece öncelikli öğrenciler; şehit veya gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü olanlar vb.)

İki yıllık üniversitelerden mezun olup, dört yıllık üniversitelerin üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler,( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.)

Yüksek Lisans(Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)

Vakıf Üniversitesi öğrencileri,

LYS sonucunda sayısal, sözel, eşit ağırlık ve yabancı dil dallarında ilk 100'e giren öğrenciler (öncelikli olarak),

Üniversite kontenjanından bildirilen öğrenciler,

Ülke adına müsabakalara katılan, Milli olmuş Amatör Sporcu olan öğrenciler,

İkinci öğretimde okuyan öğrenciler.

Diğer yandan, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun belirlemiş olduğu, KYK burs/kredi başvurusu yapamayacak olan adaylar ise şu şekildedir;

2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 10 uncu maddesine göre burs verilen öğrenciler hariç olmak üzere, 5102 sayılı Kanunun 2 nci maddesi kapsamında yer alan kamu kurum ve kuruluşlarından burs almakta olan öğrenciler,

Haberin Devamı

Kurumdan daha önce burs veya öğrenim kredisi almış olan öğrenciler,

Öğretim kurumuna kayıt tarihi itibari ile bir öğretim yılı kaybı olan öğrenciler,

Yabancı uyruklu öğrenciler,

Polis akademisi ile askeri okul öğrencileri,

Ek süre öğrenim gören yani artık yıl öğrencileri,

Yüksek lisans öğrencisi olup, hazırlık sınıfında öğrenim gören öğrenciler,

Yetim maaşı ve nafaka alanlar dışında, en az asgari ücret düzeyinde aylık veya ücretle sürekli bir işte çalışan ya da gelire sahip olan öğrenciler,

Gerçeğe aykırı beyanda bulunan öğrenciler,

Burs Yönetmeliği hükümlerine göre burs almaya yeterli bulunmayan öğrenciler.

Son olarak, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, KYK burs ve kredi başvurusunun ardından, burs ya da kredi desteği alabilme hakkı kazanan adayların, ilk burs/kredi ödeneklerini Ocak 2016 tarihinde alabileceklerini bildirmiş durumdadır.