Gündem KYK Yurt Başvuru Sorgulama ve KYK Burs Başvuru İşlemleri Nasıl Yapılır?

KYK Yurt Başvuru Sorgulama ve KYK Burs Başvuru İşlemleri Nasıl Yapılır?

06.09.2015 - 00:07 | Son Güncellenme:

KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı! Şimdi sıra KYK kredi ve burs başvurularında! Öğrenciler KYK yurt başvuru sayfasına nasıl giriş yapacaklar ve KYK burs başvurularını internet üzerinden nasıl gerçekleştirebilecekler? Tüm detaylar haberimizde!

KYK Yurt Başvuru Sorgulama ve KYK Burs Başvuru İşlemleri Nasıl Yapılır

Devlet üniversitede okuyacak öğrenciler için devlet yurtlarını hizmete sokmuştur. Yani üniversitede okumaya hak kazanan öğrencilerin eğer kalacak yeri yoksa devlet yurtlarında kalabilir. Öğrenciler eğer bu devlet yurtlarında kalmak istiyorsa okullar açılmadan önce yurt başvurusunu gerçekleştirmesi gerekmektedir. Yurtlar ve burslar ile ilgili tüm işlemler kredi ve yurtlar kurumunun internet sitesinden gerçekleşebilir. Yurt başvuruları bu sene 17 ağustos günü bitmiştir. Yani yurtlarda kalmak isteyen öğrenciler kredi ve yurtlar kurumunun internet sitesinden başvurularını gerçekleştirmiş olması gerekmektedir. Yurt başvurularını gerçekleştiren öğrenciler artık sonuçların açıklanmasını bekleyecektir. Sonuçlar açıklandıktan sonra yine kredi ve yurtlar kurumunun internet sitesinden başvuru sonuçlarını öğrenebilirler. Devlet yurtları kapasitesi kadar öğrenci almaktadır. Yani başvuruda bulunan her öğrenci yurda giremeyebilir. Öğrencilerin maddi durumuna göre sırayla yurda alınmaktadır. Yurda giremeyen öğrenciler ise yedek olarak beklemek zorundadır. Yurtta yer açıldıkça sırayla öğrenciler yurda alınır.

Haberin Devamı

KYK BURS SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

KYK YURT SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

KYK Burs Başvurusu Nasıl Yapılır?

Devlet öğrencilere yurt hizmeti sunduğu gibi ayrıca burs ve kredi hizmeti de vermektedir. Maddi durumu çok iyi olmayan öğrencilere burs ve kredi isteyen öğrencilere de kredi vermektedir. Burs alan öğrenciler aldıkları bursu geri ödemek zorunda değildir. Ama kredi çıkan öğrenciler aldıkları bursu okul bittikten sonra devlete geri ödemek zorundadır. Burs başvurusunda bulunan her öğrenciye burs çıkmayabilir. Öğrencinin maddi durumuna göre öğrenciye ya burs ya da kredi çıkmaktadır.

Burs ve kredi başvuruları da aynı şekilde Kredi ve yurtlar kurumunun internet sitesinden gerçekleşmektedir. Kredi ve yurtlar kurumu burs ve kredi başvurularının 1 Ekimden itibaren başlayacağını resmi olarak duyurmuştur. Başvuruda bulunacak olan öğrenciler 1 Ekimden itibaren kredi ve yurtlar kurumunun internet sitesinden başvuruda bulunabilir. Burs ve kredi alacak olan öğrenciler ocak ayından itibaren alabilirler. Burs ve kredi sorgulamasını E-Devlet sisteminden de gerçekleştirebilirsiniz. Yüksek Öğrenim kredi ve yurtlar kurumu E-Devlet hizmetleri altında yer aldığı için bu kurum ile olan işlemleri E-Devlet sistemine giriş yaparak gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için E-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. Giriş yapabilmek için ana sayfada bulunan sisteme giriş linkini tıklamalısınız. Karşınıza açılan sayfada 4 farklı giriş yolu bulunmaktadır. Bu giriş yollarından herhangi bir tanesini seçerek sisteme giriş yapabilirsiniz. Vatandaşlar genellikle daha kolay olduğu için E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçmektedir.

E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçtikten sonra sisteme T.C kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gerekmektedir. Eğer E-Devlet şifreniz yok ise üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus kağıdınız ile istediğiniz PTT kurumuna giderek 2 TL karşılığında şifrenizi alabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler bölümünden Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü bölümünün alt seçeneklerinden burs ve yurt başvurusu yapabildiğiniz gibi ayrıca kredi sorgulama gibi işlemleri de gerçekleştirebilirsiniz.

Yazarlar