Gündem KYK yurt sonuç sorgulama ekranı| 2018 KYK yurt ücreti ne kadar?

KYK yurt sonuç sorgulama ekranı| 2018 KYK yurt ücreti ne kadar?

13.09.2018 - 10:18 | Son Güncellenme:

KYK yurt sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler E-Devlet ve KYK'nın resmi internet sitesinden KYK yurt sonuçlarını öğrenmeye çalışıyor. KYK yurt sonuçlarınıza haberimizin içinden ulaşabilir ve KYK yurt ücreti ne kadar sorusunun cevabını bulabilirsiniz...

KYK yurt sonuç sorgulama ekranı| 2018 KYK yurt ücreti ne kadar

KYK yurt sonuçları açıklandı. KYK yurtlarına yerleşen öğrenciler merak ediyor. 2018 KYK yurt ücreti ne kadar? Yurt ücreti ne zaman ödenecek? Üniversite öğrencileri KYK burs başvurularının ne zaman başlayacağını da sorguluyor.

KYK YURT SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Haberin Devamı

2018 KYK yurt sonuçları https://sonuc.kyk.gov.tr/ adresinden sorgulanıyor.

KYK YURT SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

İLK KAYIT ÜCRETİ NEDİR VE BU ÜCRET NE KADARDIR?

Yurda ilk defa yerleştirilen öğrencilerin ödemesi gereken ücrete ilk kayıt ücreti denir. Bu ücretin içerisinde gün bazında yatak ücreti, güvence bedeli ücreti ve yurt kimlik ücreti bulunmaktadır. Bu ücret öğrencinin yerleştirildiği yurda ve yerleştirme tarihine göre farklılık gösterir. İlgili banka ATM’lerinde veya yurtkur.gsb.gov.tr internet adresinde yer alan e-ödeme ekranında tutar otomatik olarak görülmektedir.

YURT ÜCRETLERİ: Öğrencilerimizin ekonomik koşulları da dikkate alınarak aylık yurt ücreti 168 TL olarak belirlenmiştir. Ayrıca standardı yüksek, özel nitelikli yurtların aylık ücreti 180-285 TL arasındadır. K.K.T.C’de bulunan yurtların ise aylık ücreti 300 TL’dir.

YURTLARDA KULLANIM ve SORUMLULUĞUNUZA VERİLEN MALZEMELER NELERDİR?

Haberin Devamı

Yatağınıza en yakın bir dolap da kullanımınıza tahsis edilmektedir. Nevresim takımı, yastık, battaniye ve yorgan yurt malzeme deposundan verilmektedir.

İLK KAYIT ÜCRETİNİ YATIRDIKTAN SONRA YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER NELERDİR?

İlk kayıt ücretinin ödenmesinin ardından öncelikle E-Devlet “Yurt Kayıt İşlemleri” bağlantısından taahhütname onayı yapılması gerekmektedir. Daha sonra ise başvuru sonuç ekranında belirtilen tarihler arasında istenilen belgeler yurt müdürlüğüne teslim edilmelidir.

ÖĞRENCİLER BESLENME YARDIMINDAN NASIL YARARLANMAKTADIR?

Kurum yurtlarında kalan tüm öğrencilerin beslenme yardımı hakkı mevcut olup herhangi bir işlem yapılmasına gerek bulunmamaktadır. Ancak söz konusu öğrencilerin beslenme yardımı yükseköğretim kurumlarının öğrenim sürelerini aşmamak kaydıyla bir öğretim yılında dokuz ayı geçemez.

YURT ÜCRETLERİ NE ZAMAN ÖDENMELİDİR?

İlk kayıt ücreti ödendikten sonra her ayın son iş günü saat 16.00’ya kadar o ayın yurt ücretinin ödenmesi gerekmektedir.

KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

KYK burs ve kredi başvurularına ilişkin henüz net bir açıklama yapılmazken geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda KYK burs ve kredi başvurularının Kasım ayı sonu ve Aralık ayının ilk haftaları arasında alınması planlanıyor.