Gündem KYK yurt sonuçları ne zaman belli olacak?

KYK yurt sonuçları ne zaman belli olacak?

31.08.2015 - 14:08 | Son Güncellenme:

KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman belli olacak? KYK burs başvuru işlemleri nereden ve nasıl yapılıyor? Tüm KYK sorgulamalarınızı internet üzerinden kolayca yapabilirsiniz. KYK sorgulamaları hakkında ayrıntılı bilgi haberimizde!

KYK yurt sonuçları ne zaman belli olacak

54 yıldır üniversite öğrencilerine yönelik olarak bir takım hizmetlerini sunan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, üniversite öğrencilerine, yurt imkanı ile burs ve kredi maddi desteği sunmaktadır. Buna göre, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, aşağıda belirtilen kanun ve tarihlerle hizmetlerini sunmaya devam etmektedir;351 sayılı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Kanunu gereğince, 1962 yılından itibaren öğrenim kredisi,2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu gereğince, 1985 yılından 2012 yılına kadar (Eylül 2012 tarihinde üniversite harçları kaldırılmıştır) katkı kredisi,5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs, Kredi Verilmesine İlişkin Kanun gereğince, 2004 yılından itibaren de burs vermektedir.

Haberin Devamı

KYK BURS SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

KYK YURT SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Her sene olduğu gibi bu sene de, KYK yurt başvuru ve sonrasındaki yurt kayıt işlemlerinin sonrasında, yine Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından koordine edilen burs ve kredi başvuruları işlemlerinin başlaması beklenmektedir. Bu yıl, 1 Eylül 2015 tarihinden itibaren başlayacak olan yurt kayıtlarının bitmesinin ardından, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu burs ve kredi başvuru işlemlerini başlatacaktır. Üniversite öğrencileri, burs ve kredi başvuru işlemlerini, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun resmi web sitesi olan http://yurtkur.gsb.gov.tr/ adresi üzerinden yapabileceklerdir.

Fakat, her üniversite öğrencisi burs başvurusu yapma hakkına sahip değildir. Bu durumda, KYK burs başvurusu işlemlerini yapabilecek olan öğrenciler şu şekildedir;

Haberin Devamı

Ön lisans öğrencileri, Lisans öğrencileri, Açık Öğretim öğrencileri, (Sadece öncelikli öğrenciler; şehit veya gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü olanlar vb.)

İki yıllık üniversitelerden mezun olup, dört yıllık üniversitelerin üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez. Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri, (hazırlık sınıfında burs verilmez

Vakıf Üniversitesi öğrencileri, LYS sonucunda sayısal, sözel, eşit ağırlık ve yabancı dil dallarında ilk 100'e giren öğrenciler (öncelikli olarak), Üniversite kontenjanından bildirilen öğrenciler, Ülke adına müsabakalara katılan, Milli olmuş Amatör Sporcu olan öğrenciler, İkinci öğretimde okuyan öğrenciler.

Diğer yandan, KYK burs başvurusu yapamayacak olan, yapsalar dahi başvurusu geçersiz sayılacak olan üniversite öğrencileri ise şu şekildedir;

2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 10 uncu maddesine göre burs verilen öğrenciler hariç olmak üzere, 5102 sayılı Kanunun 2 nci maddesi kapsamında yer alan kamu kurum ve kuruluşlarından burs almakta olan öğrenciler,

Kurumdan daha önce burs veya öğrenim kredisi almış olan öğrenciler, Öğretim kurumuna kayıt tarihi itibari ile bir öğretim yılı kaybı olan öğrenciler, Yabancı uyruklu öğrenciler, Polis akademisi ile askeri okul öğrencileri, Ek süre öğrenim gören yani artık yıl öğrencileri, Yüksek lisans öğrencisi olup, hazırlık sınıfında öğrenim gören öğrenciler, Yetim maaşı ve nafaka alanlar dışında , en az asgari ücret düzeyinde aylık veya ücretle sürekli bir işte çalışan ya da gelire sahip olan öğrenciler, Gerçeğe aykırı beyanda bulunan öğrenciler, Burs Yönetmeliği hükümlerine göre burs almaya yeterli bulunmayan öğrenciler.

Yazarlar