GündemLGS'de şampiyonlar belli oldu! 452 öğrenci 500 tam puan aldı

LGS'de şampiyonlar belli oldu! 452 öğrenci 500 tam puan aldı

10.07.2026 - 10:09 | Son Güncellenme:

Sözel alandan 50, sayısal alandan 40 olmak üzere toplam 90 sorunun yöneltildiği LGS merkezi sınavı sonuçlarına göre tüm soruları doğru yanıtlayan 452 öğrenci 500 tam puan aldı.

Haberlerimizi Google'da Takip EdinGelişmelerden anında haberdar olun.Google'da tercih edilen kaynak olarak ekleyin

Sınav birincilerinin belirlenmesinin ardından, Türkiye şampiyonu olan öğrencilerin bireysel başarı hikayeleri, eğitim gördükleri okullar ve hazırlık süreçlerine dair detaylar kamuoyu ile paylaşılmaya başlandı. İşte ayrıntılar

ÇALIŞTIĞI KİTAPLAR BOYUNU AŞTI

Şarkışla 15 Temmuz Milli İrade İmam Hatip Ortaokulu'nda eğitim gören İpek Sarıtaş, LGS'de tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı. Sarıtaş, Türkiye genelinde tam puan alan 452 öğrenci arasına girdi. Her ikisi de ana sınıfı öğretmenliği yapan Ayşegül-Bünyamin Sarıtaş çiftinin 3 çocuğundan en küçüğü olan İpek, başarısı ile ilçenin gururu oldu. 

'YILMADIM VE ÇALIŞMAYA DEVAM ETTİM' 

Ortaokula başladığı günden bu yana aynı hedef doğrultusunda disiplinli şekilde çalıştığını söyleyen İpek Sarıtaş, "Verdiğim emeğin karşılığını aldığımı hissettim. Sivas'taki üç kişiden biri olmak beni gururlandırdı. Ailem de benim adıma çok mutlu oldu. Ortaokula geçtiğimden beri böyle bir hedefim vardı. Hiç yılmadım ve çalışmaya devam ettim. Kendi odamda saatlerce ders çalışıyordum. Tabii ki molalar vererek. Annem ve babam hem maddi, hem manevi olarak her zaman yanımda oldular. Derslerimi de takip ettiler. Ben de düzenimi hiç bozmamaya çalıştım. Çünkü bu başarı için en önemli şey düzen. Bu süreçte telefon ve tabletten tamamen uzak durdum. Hiç elime almadım ve bunun faydasını gördüm. Sınava hazırlanan arkadaşlarıma da telefon ve tabletten uzak durmalarını tavsiye ederim" diye konuştu

LGS'DE 500 TAM PUAN ALAN KEREM: HEDEFİM BAYKAR FEN LİSESİ

 

 

Adıyaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencisi Kerem Tuncel, hedefinin milli teknoloji çalışmalarına katkı sunmak olduğunu belirtti. Başarısının sırrını azim, disiplinli çalışmak ve başarıya inanmak şeklinde ifade eden Kerem Tuncel, Baykar Fen Lisesi'nde eğitim görmek istediğini söyledi. Tuncel, "Bu süreçte Proje İmam Hatip Ortaokulundaki öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum. Hedefim Baykar Fen Lisesine gidip milli teknoloji çalışmalarına katkı sağlamak." dedi.

Öte yandan, Adıyaman'da 500 tam puan alarak Türkiye birincileri arasına giren Kerem Tuncel ile Kerem Polat'ın farklı okullarda eğitim görmelerine rağmen arkadaş oldukları, sınav günü de okula birlikte gittikleri aileleri tarafından çekilen görüntülerle kaydedildi.

 

BİRİNCİLER, SINAVA HAZIRLANIRKEN TELEFONDAN UZAK KALDI

 

 Türkiye birincilerinden Zeynep Çabuk, Mustafa İlhan ve Muhammed Yusuf Soysal, kendilerini kısıtlamadan "telefondan uzak kalarak" sınava hazırlandıklarını söyledi. Zeynep Çabuk, sınava hazırlık sürecinde dershaneye gitmediğini, yalnızca okulun açtığı kurslara katıldığını belirtti.

Günlük ders çalışma süresinin değişiklik gösterdiğini ifade eden Çabuk, bazı günler 2-3 saat çalışırken bazı günler ise hiç ders çalışmadığını anlattı. Ankara Fen Lisesini tercih edebileceğini dile getiren Çabuk, üniversitede okuyacağı bölüm konusunda ise kararsız olduğunu, psikiyatri alanını da değerlendirdiğini söyledi.

 

'KÖTÜ OLDUĞUM KONULARDA KONUYU ANLAYANA KADAR ÇALIŞTIM"

Mustafa İlhan, sonucu ilk gördüğünde büyük sevinç yaşadığını belirterek, hissettiklerini "garip bir duygu" olarak nitelendirdi.

Akıllı telefon kullanımını da sınırlandırdığını anlatan İlhan, "Çok telefona bakmadım. Zaten bana da genellikle fazla mesaj gelmiyor bakmadığım için. Bu yüzden telefonla çok işim olmadı." diye konuştu. Meslek seçimi konusunda henüz kesin bir karar vermediğini belirten İlhan, lise tercihini Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden yana kullanmayı düşündüğünü söyledi.

Muhammed Yusuf Soysal da sınava hazırlık sürecinde her gün çalıştığını, Türkçe dersinde zorlandığını söyledi. Sınav kaygısını kendisini rahat tutmaya çalışarak giderdiğini anlatan Soysal, "Sınavı çok kafamda büyütmedim. Bu sayede de stres yapmadan çalıştım. Sosyal hayatım gayet normal bir şekilde devam etti." diye konuştu.

 

'DİJİTALDEN UZAK DURMAYA ÇALIŞTIM'

Soysal, sınava hazırlık sürecinde dijital cihaz kullanımını büyük ölçüde sınırlandırdığını belirterek, "Sadece haftada bir kısa süre bilgisayara bakıyordum. Onun dışında dijitalden uzak durmaya çalıştım." ifadesini kullandı. Henüz lise tercihini netleştirmediğini ifade eden Soysal, üniversitede yazılım alanında eğitim almayı düşündüğünü dile getirdi. (AA)

Haberin Devamı
Haberin Devamı
 TAM PUANIN SIRRI: DİSİPLİN, AZ TELEFON, ÇOK TEKRAR

Niğde Abdulhamithan Ortaokulu öğrencisi 14 yaşındaki Zeynep Ülkü Aslan, başarısının arkasındaki en önemli etkenin disiplinli çalışma, telefon kullanımını en aza indirme ve düzenli tekrar olduğunu söyledi. Sınava hazırlanırken sosyal medya kullanmadığını ve telefon kullanımını neredeyse tamamen bıraktığını belirten Aslan, kendisine ait bir telefonunun olmadığını, ihtiyaç duyduğunda ise yalnızca ailesinin telefonunu ders amaçlı kullandığını ifade etti.



"TELEFONU SADECE DERS İÇİN KULLANDIM"

Telefonu sadece çözemediği soruların video çözümlerini izlemek ve konu tekrarları yapmak için kullandığını dile getiren Aslan, "Yapamadığım sorunun mutlaka üzerine gittim. O soruyu anlamadan bırakmadım. Gerekirse öğretmenlerime götürdüm ve mutlaka öğrendim" dedi.
Ders çalışmanın yanı sıra sosyal hayatından da kopmadığını söyleyen başarılı öğrenci, arkadaşlarıyla zaman zaman bir araya geldiğini, piyano çalarak dinlendiğini ve okuldan sonra kısa bir mola verdikten sonra o gün işlenen konularla ilgili testler çözdüğünü anlattı.
Gelecekte tıp eğitimi almak istediğini belirten Aslan, iyi bir üniversitede tıp okuyarak üniversite sınavında da başarılı bir derece elde etmeyi hedeflediğini söyledi. (İHA)

'ZEKİ OLMAK TEK BAŞINA YETMİYOR'

500 tam puan alarak Türkiye birincileri arasına giren Konya Ahmet Yesevi Ortaokulu öğrencisi 14 yaşındaki Tarık Mizra Bişgin, sınav sürecinde sosyal hayatından ve birçok aktiviteden fedakarlık ettiğini anlattı. Bişgin, "Sınava girdiğimizde 14 yaşındayız yani en çok böyle dışarıya çıkıp oynamak isteyeceğimiz zamanlar. Zaten sınav da burada başlıyor aslında. LGS sadece 2 buçuk saatten oluşmuyor. O zamanlarda dışarıda oynamayıp gerçekten masanın başına oturup odaklanarak, ders çalışmam lazım ki kazanalım. Bu istikrar gerektiriyor, en zeki olan değil, en istikrarlı olan kazanıyor. Zeki olmak tek başına yetmiyor. 1 buçuk yıl boyunca gerçekten kendi nefsine hakim olmak gerekiyor" dedi.

"NEFSE HAKİM OLMAK GERÇEKTEN ÖNEMLİ"

Sınav için sosyal ortamlardan uzaklaştığını anlatan Tarık Mizra Bişgin, "Hem sosyal medyadan uzak durmak hem dışarıdan uzak durmak gerçekten büyük bir mesele. LGS yaz aylarında, LGS'ye son 1 ay kala Mayıs ayları oluyor tam ilkbaharın güzel zamanları. Dışarıya çıkıp top oynamak istiyor insan ama o zaman da masaya oturanlar kazananlar oluyor. Bu yüzden sınav aslında psikolojik bir oyun. Bu oyunu iyi yönetirsen zaten başarının geleceği kaçınılmaz. Çok sosyal medyada takılan arkadaşlarım oldu tabii onlara uymamak lazım kendi sınırını çizmen gerek. Oyuna çağıranlar oldu ama ben gitmedim ‘Video izleyelim, film izleyelim' gibi çağrıları hep çevirdim ve bunları ‘dur' demek lazım.  O yüzden o sürede nefse hakim olmak gerçekten önemli." şeklinde konuştu. (İHA)

Haberin Devamı
Haberin Devamı
ŞAMPİYON AİLE: İKİ KARDEŞ DE LGS TÜRKİYE BİRİNCİSİ

Adıyaman Türkiye Petrolleri Ortaokulu öğrencisi olan Kerem Polat, eğitimci anne ve babasının desteğiyle sınava hazırlandığını belirterek, disiplinli ve planlı çalışmanın başarısında önemli rol oynadığını söyledi. Sınav hazırlık sürecinde telefon, bilgisayar ve benzeri teknolojik cihazlardan uzak durduğunu ifade eden Polat, düzenli çalışmanın yoğun ders temposundan daha etkili olduğunu dile getirdi.


2023 YILINDA AĞABEY BİRİNCİ OLDU

Ağabeyi Ahmet Yiğit Polat'ın 2023 yılında LGS'de 500 tam puan almasının kendisi için önemli bir motivasyon kaynağı olduğunu anlatan Kerem Polat, tercih döneminde ağabeyi gibi İstanbul Erkek Lisesi'nde eğitim görmek istediğini ya da Galatasaray Lisesi'ne gitmek istediğini belirtti.

TEKNOLOJİDEN UZAK DURDU

Eğitim sürecinde teknolojiyi kendisinden uzak tuttuğunu dile getiren öğrenci Kerem Polat, "Özellikle fazla çalışmanın çokta önemli olmadığını anladım. Çünkü girdiğim MEB'in deneme sınavlarında bunu fark ettim. Özellikle düzenli ders çalışmanın daha çok faydasını gördüm. Teknolojiden aynen uzak durmamız gerekiyor çünkü teknoloji zihnimizdeki yani bulanıklığı arttırıyor. O yüzden daha saf bir beynimiz için yani. Hedefim, abim İstanbul Erkek Lisesine gitti, onunda izinden gitmek istiyorum. Galatasaray Lisesi'ni de görüyorum yani iyi olur diye düşünüyorum" dedi.

GÖKTUĞ KAVZOĞLU: "YANLIŞLARIMIN ÜZERİNE GİDEREK DOĞRULARI BULDUM"

Bursa'da Şehit Mehmet Koray Pınar Ortaokulu, 8/A sınıfı öğrencisi Göktuğ Kavzoğlu, sınavdaki tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan aldı ve Türkiye birincileri arasında yer aldı.

'SINAV ANINI YÖNETMEK ÇOK ÖNEMLİYDİ, BEN BUNU BAŞARDIM'

LGS hazırlık sürecinin kolay geçmediğini belirten Göktuğ Kavzoğlu, başarısının düzenli çalışma ve eksiklerini analiz ederek gidermesinden kaynaklandığını söyledi. Kavzoğlu, "Çok zor bir süreçti. 1 buçuk sene boyunca uzun bir hazırlık dönemi geçirdim. Uykusuz geceler, sabaha kadar test çözmeler gibi zor bir süreçten geçtim ama eksiklerimi tamamlamak için çalıştım. Öncelikle yanlışlarımı öğrendim ve sonrasında yanlışlarımın üzerine gittim. Deneme sonuçlarımın analizlerini yaptım. Eğer yanlışları bilmiyorsanız doğruları bulamazsınız. Sınav anında ise okula gidene kadar bu kadar stresli değildim. Okulu görünce sınavın ciddiyetini anladım. İnsanların ağlayışlarını görünce stresim arttı ama birkaç soru çözdükten sonra sınava odaklandım. Zaten sınav anını yönetmek çok önemliydi, ben bunu başardım ve sonrasında başarılı oldum" dedi. (İHA)

Haberin Devamı
Haberin Devamı
LGS SINAVINDA TAM PUAN ALAN SEFA FIRAT, MÜHENDİS OLMAK İSTİYOR

Elazığ'da İhsan Tangülü Ortaokulu mezunu Sefa Fırat, LGS sınavında tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı. Sonuçların açıklanmasıyla büyük sevinç yaşayan Fırat, gazetecilere yaptığı açıklamada, başarısını planlı çalışma, öğretmenlerinin desteği ve ailesinin katkısıyla elde ettiğini söyledi.

Sınava uzun süredir hazırlandığını belirten Fırat, "İhsan Tangülü Ortaokulu'nda sınava hazırlandım. Sonucu öğrendiğimde çok mutlu oldum. Bu süreç için yaklaşık 4 yıldır çalışıyordum. Emeklerimin karşılığını almak beni çok mutlu etti." dedi.


 "ÜLKEME KATKI SAĞLAMAK İÇİN MÜHENDİS OLMAK İSTİYORUM"

Yılın başında tam puan alabileceğine inanmadığını dile getiren Fırat, deneme sınavlarında elde ettiği başarılarla öz güveninin arttığını anlattı.

Fırat, şunları kaydetti:

"Azimli çalışmamın yanı sıra öğretmenlerimin ve ailemin desteği, hazırlanan çalışma programları bana çok yardımcı oldu. Ülkeme katkı sağlamak için mühendis olmak istiyorum. Yerli ve milli konuda ülkeme destek olmak istiyorum. Bu sınav bir son değil. Bundan sonra da hayatın içinde önemli hedefler var. Bu başarıyı diğer arkadaşlarım da başarabilir. Bunun için azimle ve kendilerine güvenerek çalışmaları yeterli."(AA)

3 BİRİNCİ ERZİNCAN'DAN

 Öte yandan şampiyon öğrencilerle ilgili detaylar da belli olmaya başladı. Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 3 öğrencinin Türkiye birincisi olduğunu bildirdi.

Aydoğdu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ahmet Kaan Kılıç, Gül Çelebi ve Deniz Altınbaş'ın LGS'de tüm soruları doğru yanıtlayarak Türkiye birincisi olmasının Erzincan için büyük gurur kaynağı olduğunu belirtti.

Başarının uzun yıllara yayılan emek, disiplinli çalışma ve ortak gayretin ürünü olduğunu ifade eden Vali Aydoğdu, eğitimde akademik başarının yanı sıra ahlaki gelişim, kültürel birikim ve insani değerlere de önem verdiklerini vurguladı.

Vali Aydoğdu, paylaşımında, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal başta olmak üzere okul yöneticileri, öğretmenler ve velilerin öğrencilerin başarısında büyük pay sahibi olduğunu belirterek, "Bugün Türkiye birincisi olan evlatlarımızı, ailelerini ve bu başarıya emek veren bütün eğitim camiamızı yürekten kutluyorum." ifadelerini kullandı.

LGS'de Türkiye birincisi olan öğrenciler ile eğitim camiasını tebrik eden Aydoğdu, Erzincan'ın eğitim alanındaki başarılarının artarak devam edeceğine olan inancını dile getirdi.(İHA)

Haberin Devamı
Haberin Devamı
TAM PUAN ALANLARIN NOT ORTALAMASI 99'UN ÜZERİNDE

Sonuçların açıklanmasının ardından MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından "2026 LGS Kapsamındaki Merkezi Sınav Raporu" da hazırlandı. Rapora göre;  sınavda tam puan alan öğrencilerin derslerindeki başarılarına ilişkin yazılı not ortalamalarına da yer verildi. Buna göre merkezi sınavda tam puan alan öğrencilerin Türkçede 99,40, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinde 99,59, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde 99,73, yabancı dil dersinde 99,65, Matematik dersinde 99,79, Fen Bilimlerinde ise 99,73 not ortalamasına sahip olduğu görüldü.

Raporda, not ortalamalarından elde edilen bulguların, tam puan alan öğrencilerin ders bazında da okul başarılarının oldukça yüksek düzeyde olduğunu gösterdiği vurgulandı. 

ŞAMPİYON 452 ÖĞRENCİ, 383 FARKLI BİNADA SINAVA GİRDİ

LGS kapsamında tam puan alan 452 öğrenci 383 farklı sınav binasında LGS'ye katıldı. Böylelikle tam puan alan öğrencilerin ülke genelindeki sınav binalarına dağıldığı görüldü.

Ayrıca raporda, 2018'den bu yana tüm soruları doğru yanıtlayan öğrenci sayılarına ilişkin verilere de yer verildi. Buna göre, 2018'de 18 öğrenci, 2019'da 565 öğrenci, 2020'de 181 öğrenci, 2021'de 97 öğrenci, 2022'de 194 öğrenci, 2023'te 562 öğrenci, 2024'te 413 öğrenci, 2025'te ise 719 öğrenci tam puan aldı. (AA)

TERCİH SÜRECİ 13 TEMMUZ'DA BAŞLIYOR 

 LGS kapsamında yapılacak ortaöğretim kurumları tercih süreci, 13 Temmuz Pazartesi günü başlayıp 27 Temmuz Pazartesi günü saat 17.00'ye kadar devam edecek. Yerleştirme sonuçları ise 5 Ağustos'ta açıklanacak. 

SINAVA 1 MİLYON 22 BİN 658 ÖĞRENCİ BAŞVURDU

13 Haziran'da gerçekleştirilen merkezi sınava bu yıl 8'inci sınıf düzeyinde toplam 1 milyon 22 bin 658 öğrenci başvurmuştu.

Sınava 994 bin 358 aday katıldı, katılım oranı yüzde 97,23 olarak gerçekleşti.

İki oturum halinde yapılan sınav, yurt içinde 81 il ve 920 ilçedeki 4 bin 244 okulda, yurt dışında ise 8 ülke ve 11 sınav merkezinde uygulandı.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

 

 

 

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler