Gündem Lösemiyi üçüncü kez yenecek

Lösemiyi üçüncü kez yenecek

12.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

15 yaşındaki milli dansçı Kaan Özelçam, lösemiyi gönüllü donörlerin desteğiyle iki kez yendi. Şimdi hastalığı üçüncü kez bozguna uğratmaya hazırlanıyor

Lösemiyi üçüncü kez yenecek

İzmir’de yaşayan Kaan Özelçam lösemiyi üçüncü kez yenmek için tedaviye başladı. Lise öğrencisi ve aynı zamanda milli dansçı olan Kaan için ‘İzmir Dans Atölyesi’ öncülüğünde başlatılan kan bağışı kampanyasına çok sayıda kişi destek verdi. Gencin 2014’te kurulan atölyenin ilk öğrencilerinden biri olduğunu belirten atölyenin kurucularından Ilgaz Görmez şunları söyledi: “Kaan buraya geldiğinde lösemiyle savaşıyordu, kurtuldu. Ama hastalık tekrarladı. Hastalığı ikinci kez kemoterapiyle yendi. Ama lösemi bir ay önce yüzünü yeniden gösterdi. O çok azimli. Kendi deyimiyle ‘kanser hücreleri kadar’ inatçı. Hastalığı bir kez daha yeneceğine inanıyoruz.”

Haberin Devamı

Kan bağışladılar

Üçüncü kez kanında kanser hücreleri bulunan Kaan’a ilik nakli yapılacağını, sevenleri olarak ilik arayışına geçtiklerini anlatan Görmez, Türk Kızılayı’nın TÜRKKÖK birimiyle görüşerek bağış kampanyasına öncülük yaptığını kaydetti. Kampanyanın büyük ilgi gördüğünü belirten Görmez, “Ne kadar çok bağış olursa Kaan’a uyumlu kan bulunması o kadar kolay olur” dedi. Avrupa’nın ilk ‘LÖSEV Onkoloji Kenti’ Ankara’da, Türkiye’nin en donanımlı LÖSANTE Çocuk ve Yetişkin Hastanesi’nde Kaan’ın yeni tedavi sürecine başlandığını belirten anne Behire Özelçam da kan bağışlayanlara teşekkür etti.