Gündem Maç tatili Bakanlar Kurulu’na gidiyor...

Maç tatili Bakanlar Kurulu’na gidiyor...

30.05.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

Milliyet’in Dünya Kupası öncesi başlattığı maç tatili kampanyasına destek büyürken; DSP’li Yılmaz, konuyu Bakanlar Kurulu’na götüreceğini söyledi

Maç tatili Bakanlar Kurulu’na gidiyor...

Maç tatili Bakanlar Kurulu’na gidiyor...

Milliyet’in Dünya Kupası öncesi başlattığı maç tatili kampanyasına destek büyürken; DSP’li Yılmaz, konuyu Bakanlar Kurulu’na götüreceğini söyledi

Dünya Kupası heyecanını her vatandaşın yaşayabilmesi için gazetemizin gündeme getirdiği "Maçlarda yarım gün tatil olsun" önerisine milletvekili ve sendikalardan büyük destek geldi. DSP Milletvekili Perihan Yılmaz, konuyu Bakanlar Kurulu’na getireceğini söyledi. Türkiye’nin zor günler geçirdiği bir dönemde ortak heyecan yaşamanın motivasyonu artıracağına dikkat çeken bazı milletvekili ve sendika temsilcilerinin görüşleri şöyle:

Perihan Yılmaz (DSP Milletvekili):
Bu heyecanı hep beraber yaşayalım. Yarım gün izin için milletvekili arkadaşlarımın olurunu aldıktan sonra konuyu Milli Eğitim Bakanı’na ve diğer bakanlara ileteceğim.
• Kamu - Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız: "Yarım gün tatil olsun kampanyası"nı destekliyoruz. Güney Amerika ülkeleri öğlene kadar tatil olması kararı almış. Türkiye’de de yapılabilir.
• DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi: Türkiye 48 yıl sonra ilk defa Dünya Kupası’na katılıyor. Bu yüzden olanak yaratılmasında yarar var. Yemekhane ya da konferans salonlarında konulacak dev ekranlarla herkese maç izleme imkânı yaratılmalı.
• Ahmet İyimaya (DYP Milletvekili): Kamuoyundan yoğun talep gelirse sistemin buna kulak tıkaması mümkün olamaz. İdari izin verilebilir. Yarım günün feda edilmesini tembellik olarak görmem. Tam tersi enerjiyi besleyen bir karar olur.
• Azmi Ateş (Bağımsız Milletvekili): Türkiye’nin kalbi bu maçlarda atacak. Bundan dolayı böyle bir uygulama olabilir.
• Ali Doğan (ANAP Milletvekili): Maç saati sırasında işyerleri çalışanlarına kolaylıklar sağlanabilir. Karşılaşmalar işyerlerindeki televizyonlardan da izlenebilir. Sanıyorum işyerleri hoşgörülü olacaklardır.
• Celal Adan (DYP Milletvekili): Yarım gün tatil olmasını istiyorum. Buna ihtiyacımız var. Türkiye’nin Dünya Kupası’na katılması büyük bir olay. Bir mahzuru yoksa gönlümden geçen yarım gün tatil olması.

Turkcell’den maç salonları
Türkiye 48 yıl sonra gelen Dünya Kupası’nda mücadele etme heyecanını yaşarken, şirketler de personel için çözüm arayışlarına girdi. Milli Takım’ın iletişim sponsorluğunu yürüten Turkcell, personelin maçı izleyebilmesi için İstanbul, Ankara, İzmir, Diyarbakır ve Adana’da bulunan toplam 8 plazadaki konferans salonu ve kafeteryalara büyük ekran televizyonlar kurdu.

Milliyet’te de serbest
Milliyet gazetesinin bulunduğu Doğan Medya Center’da da çalışanlar, maçları dev ekrandan izleyebilecek.

Arçelik’te maç izni
Arçelik’in yaklaşık 5800 çalışanı da; İstanbul, Eskişehir, Ankara, Bolu ve Çerkezköy’deki fabrikalarda kurulacak 15 projeksiyon ve dev ekran TV’de Türk Milli Takımı’nın maçlarını izinli olarak hep beraber seyretme imkânı bulacak.

Almanya yasakladı
Güney Amerika ülkeleri maç iznini haklı bulurken; Almanya’da iş saatine denk gelen kupa maçlarının izlenmesi yasaklandı. Bizim ise milli takımımızı izleyip izleyemeyeceğimiz şimdilik belirsiz...




GÜNCEL