Gündem ‘Maket trafikçiler geliyor’

‘Maket trafikçiler geliyor’

25.01.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Yaya öncelikli trafik projesiyle ilgili kampanya hazırlığında olduklarını açıklayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Önümüzdeki zaman içinde yaya öncelikli trafik için devlet eylem yapacak. Bunu Türkiye’nin 81 vilayetinde gerçekleştireceğiz” dedi.

‘Maket trafikçiler geliyor’

Konuşmanın ardından trafik polisleri için yeniden tasarlanan kıyafetlerin tanıtımı da yapıldı. Soylu, maket trafik araçlarından sonra ‘maket trafik polisi’ uygulamasının başlayacağını da söyledi.

Haberin Devamı

‘Denetimleri artırdık’

“Trafik Birim Amirleri Bilgi Paylaşımı ve Değerlendirme” toplantısına katılan Bakan Soylu, 2018’de “Trafik Kazalarını Önleme Planı”nı oluştuklarını ve uygulamaya başladıklarını ifade etti. Bir önceki yıla göre 2018’de trafik denetimlerini yüzde 14,2 artırdıklarını anlatan Soylu, “Özellikle toplu can kayıplarının yaşandığı otobüslere yönelik denetimlerimizi bir önceki yıla göre 2017’de yüzde 63, 2018’de ise yüzde 11 artırdık. Okul servis araçları denetimlerimizi önceki yıla göre 2018’de yüzde 60,5 artırdık” dedi. Trafik denetlemeleri noktasında belki de en sempatik uygulamalarının, “Maket Trafik Araçları” projesi olduğunu aktaran Soylu, “Vatandaşlarımız arasında, özellikle sosyal medyada bunlarla ilgili güzel espriler de döndü. Şimdi de inşallah maket trafiklerin yanı sıra maket trafik polislerine de başlayacağız” diye konuştu. Trafik polisleri için yeniden tasarlanan kıyafetlerin üç ana özelliği olduğunu söyleyen Bakan Süleyman Soylu, “Kıyafetlerimiz, çizgileri de ihtiyaçları da arkadaşlarımızın talepleriyle, hem de kendi desenlerimizle birlikte özgünleştirildi” dedi.