Gündem Manzarası ile büyüleyen bir yayla: Ayder

Manzarası ile büyüleyen bir yayla: Ayder

30.04.2018 - 11:37 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin ve dünyanın dört bir ucundan turist çeken, eşsiz doğasıyla ilgi toplayan Ayder Yaylası Rize’dedir. Turistik niyetlerle en fazla tercih edilen yayla olan Ayder, ziyaretçilerini bir dünyadan başka bir dünyaya taşır.

Manzarası ile büyüleyen bir yayla: Ayder

Manzarasıyla sizi adeta mest edecek Ayder Yaylası, Türkiye’de bulunan güzelliklerden sadece bir tanesi. Karadeniz turlarının en başında gelen ve herkesin gidilmesi gereken yerler planında olması gereken bir yer. Kalabalıktan uzaklaşmak ve manzara eşliğinde kafanızı dinlemek istiyorsanız tercihiniz mutlaka Ayder Yaylası’ndan yana olmalı.

Haberin Devamı

Ayder Yaylası nerededir ve nasıl gidilir?

Ayder Yaylası Rize ilinin Çamlıhemşin ilçesine oldukça yakın. Eğer arabayla ulaşım sağlayacaksanız yollar asfalt olarak dizayn edilmiş ve konforlu. Ayder Yaylasına otobüs ile ulaşım sağlanacaksa, Rize otogara varmış olduğunuzda oradan kalkan otobüslerle Ayder Yaylası’na rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Rize iline direkt olarak uçak mevcut değildir. Uçak ile gelmeyi planlıyorsanız, Trabzon Havalimanı’nda inip havalimanından Rize’ye ulaşım sağlayıp oradan Ayder Yaylası’na geçiş yapabilirsiniz. Havaalanından Ayder Yaylası’na direkt olarak ulaşım da mevcuttur.

Ayder Yaylası’nda neler yapılır?

Ayder Yaylası’nda yapılabilecek birçok aktivite mevcuttur. Bunlardan bazıları:

Haberin Devamı
  • Sabahın erken saatinde kalkıp Ayder Yaylası’nın eşsiz doğa manzarası eşliğinde doğa yürüyüşü yapabilirsiniz.
  • Ayder Yaylası’nda bulunan mekânlarda hem doğal hem de organik bir kahvaltı yapma imkânı bulabilirsiniz.
  • Çamlıhemşin ilçesinde yolculuğunuz esnasında ara verip mangal takımını yanınıza alıp burada sevdiklerinizle beraber mangalın tadına doyabilirsiniz.
  • Ayder Yaylası’nda yapacağınız bir diğer etkinlik mutlaka teleferik olmalıdır. Ayder Yaylası’na geldiğiniz zaman kesinlikle teleferiğe binip doğanın eşsiz manzarasına teleferikle beraber şahit olmalısınız.
  • Karadeniz bölgesine has horon festivallerine katılabilirsiniz. Oldukça eğlenceli olan bu festivallerde siz de horon çekebilir ve dilediğiniz kadar eğlenebilirsiniz.
  • Çeşitli hastalıkların tedavisinde iyi olan kaplıcalara gidebilir ve burada rahatlayabilirsiniz.
  • Doğanın eşsiz fotoğraflarını çekip anı ölümsüzleştirebilirsiniz.

Ayder Yaylası’na ne zaman gidilir?

Şenliklere katılmak isterseniz eğer haziran ayının ilk haftası Ayder Yaylası’na gidebilirsiniz. Eğer doğanın eşsiz güzelliğiyle birlikte kar yağışını seyretmek ve yeşille beyazın karışımına ortak olmak isterseniz kış ayları iyi bir fırsat.