Gündem Marmara’nın saklı bahçesi ‘Bilecik’

Marmara’nın saklı bahçesi ‘Bilecik’

31.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can, “Canla Başla İlk Günkü Heyecanla çıktığımız hizmet yolculuğunda şehrimize vizyon eserler kazandırırken aynı zamanda bakir kalmış doğamızı koruma anlamında onlarca önemli çalışma ile yeşil bir Bilecik için çalışıyoruz” dedi.

Marmara’nın saklı bahçesi ‘Bilecik’

Marmara Bölgesi’nde tarihi dokusu ve doğal güzelliklerini koruyarak, ekonomi ve sanayide bir hayli başarıyı elde etmiş olan Bilecik, bugün etrafından 25 milyonluk nüfusa yakın olması, büyük sanayi kuruluşlarını bünyesinde barındırması, ekonomideki güçlü alt yapı ve tercih edilebilirliğine ek olarak doğal güzellikleri, yeşil alanları, doğa sporları, eko turizmi ile yeni umutlar vadediyor. Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can, kentte gerçekleştirilen yatırımları Milliyet’e değerlendirdi.

Haberin Devamı

Yatırımcıların cazibe merkezi

Marmara Bölgesi’nin örnek şehirlerinden birisi olmaya aday gösterilen Bilecik’te kentleşme oranının yüzde 30’u aşkın bir değere sahip olduğunu belirten Başkan Nihat Can, “Bilecik bir yandan büyürken, diğer yandan doğal güzellikleri ve temiz çevresinden ödün vermeyerek, yüzde 53’lük yeşillik oranıyla ülkemizin yeşili çok ilk şehirleri arasına giriyor. Bütün bu değerleri ile Bilecik ekonomi ve sanayide yeni cazibe merkezlerden olurken, huzur ve doğal yaşantının da hâkimiyetini kaybetmediği şehirlerarasında yer alıyor. Bu noktada gerek sağlık, gerek ekonomik, gerek sportif gerekse eğitim alanlarında yatırımcıların cazibe merkezi haline geldi” diye konuştu.

Marmara’nın saklı bahçesi ‘Bilecik’

2018 Bilecik yılı oldu

Haberin Devamı

2018 yılının Bilecik yılı olduğunu ifade eden Başkan Can, şunları söyledi: “Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçtik ve Türkiye Cumhuriyeti’nin hızlı yükselişini 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine hep birlikte el ele gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Şu ana kadar birçok alanda bizlerin yanında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı görevi tevdi edilen Bilecik’li hemşerimiz Sayın Fatih Dönmez Bey’e, 15 yıl Bilecik Belediye Başkanlığı görevini yürüten ve yeni dönemde Milletvekili seçilen Selim Yağcı Bey’e, 25. ve 26. dönemlerde Bilecik Milletvekilliği yapan ve Çevre Şehircilik Bakanlığı Müşaviri olan Halil Eldemir Bey’e ve AGİTPA’nın 27. Dönem Türk Grubu Başkanı olan Nabi Avcı Bey’e yeni görevlerinde başarılar diliyoruz. Bu yılı Bilecik yılı olarak görüyoruz.”

‘100 binlerce çiçekle donattık’

Şehir estetiği için çalışmalar yaptıklarını söyleyen Başkan Can, “Bilecik’imize hizmet yolunda mutlu ve gururlu bir çalışmayı daha tamamlayarak Belediye Ek Hizmet Binamızın açılışını gerçekleştirdik. Öte yandan Bilecik Belediyesi kent estetiği anlamında bir projeyi daha Bilecik’e kazandırdı. Ankara İstanbul yolu üzerinde, kale görüntüsüyle şehre gelen misafirlerini karşılayan yaklaşık 1 km uzunluğundaki duvarlara, dikey bahçe sistemleri ile çiçeklerin rengârenk görüntüsüyle ayrı bir estetik kazandırıldı. Toplamda 100 binlerce farklı türde çiçeğin ahengiyle estetik bir görünüm ile süslenen dikey bahçede Osmanlı motifleri ile bezendirilerek şehrin dokusuna ve mimari estetiğine uygun bir hal aldı” dedi.

Haberin Devamı

Marmara’nın saklı bahçesi ‘Bilecik’

Yeşil Bilecik’e botanik park

Edebali Vadisi’nde doğal sit alanı içerisindeki 12.500 metrekare alanda gerçekleştirilecek olan Botanik Bahçesi’nde, Bilecik’e özgü ve ikliminde yetişebilen, endemik bitkilerle şehri süsleyecek. Biyoçeşitlilik noktasında ülkemizde ve Avrupa’nın bir çok ülkesi ile yarışacak biyoçeşitliliğe sahip olan Bilecik’imizde yapılan bu proje ile endemik, tropik ve yöreye özgü bitki türleri açık hava müzesi teması ile yeni bir turizm mekânı haline geliyor. Çalışmaları hızla başlayan proje bölgenin en prestijli botanik park olma özelliğine sahip olacak. Proje 2019 yılının ilk çeyreğinde hizmete açılacak.

Marmara’nın saklı bahçesi ‘Bilecik’

Cazip noktalar bağlanıyor

Bilecik’in engebeli coğrafyasında mevcut turistik alanlara ulaşımı kolaylaştıracak ve aynı zamanda ile prestij kazandıracak olan teleferikler, zengin kültür ve geçmiş tarih arasında yolculuk yapma imkanı verecek. 4 istasyondan oluşacak olan ve şehre vizyon katacak proje ile Şelale Park, Kent Ormanı, Şeyh Edebali Türbesi ve Akasya Altı birbirine bağlanacak.

Haberin Devamı

Son dönemlerde turizmde büyük adımlar atan Bilecik, Teleferik Projesi ile modern dünyanın ulaşım ve teknolojisini takip ederken, aynı zamanda geçmiş ile bağın kurulmasında vatandaşlara ve gelecek nesillere büyük kolaylıklar sunacak.